Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Ξανά στο Συμβούλιο Εφετών η υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ



Για τρίτη φορά πάει στο Συμβούλιο Εφετών, η υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, μετά από δυο απαλλακτικά βουλεύματα του Συμβουλίου και ισάριθμες αναιρέσεις από τον Άρειο Πάγο, με την κατηγορία της ψευδούς βεβαιώσεως σε βαθμό κακουργήματος.

Με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών, ο εισαγγελέας Στέλιος Κωσταρέλος, υποστηρίζει ότι ο Ανδρέας Γεωργίου πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη για το κακούργημα της ψευδούς βεβαιώσεως, αποδεχόμενος τις καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος από τα τότε μέλη της ΕΛΣΤΑΤ Ζ. Γεωργαντά και Ν. Λογοθέτη.

Από την πλευρά του Κ. Γεωργίου, μέσω του συνηγόρου του, Κωνσταντίνου Παπαδιαμάντη, διατυπώνονται προβληματισμοί, καθώς όπως επισημαίνεται, ο εισαγγελικός λειτουργός δεν έλαβε υπόψη του, έγγραφο της Eurostat με το οποίο βεβαιώνεται ότι έχει εγκριθεί ο υπολογισμός του ελλείμματος για το 2009, αφού έγινε με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες που εφαρμόζονται απαρέγκλιτα στους υπολογισμούς της ΕΛΣΤΑΤ έως και σήμερα.

Κατά τον συνήγορο, επίσης, θα έπρεπε να ληφθούν καταθέσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, που θα βεβαίωναν ότι η μεθοδολογία προσμέτρησης του επίμαχου ελλείμματος του 2009 έγινε σε τήρηση ευρωπαϊκών όρων.

Η πλευρά Γεωργίου υπογραμμίζει ότι το ύψος του ελλείμματος του 2009 είναι αποδεκτό από την παρούσα κυβέρνηση και τις προηγούμενες, καθώς με βάση αυτό έχουν ήδη υπογραφεί με τους εταίρους τρεις δανειακές συμβάσεις .

Το Συμβούλιο Εφετών αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες. 























 reader.gr 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *