Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Λ. Ρακιντζής: Εστία διαφθοράς οι δήμοι - «Διορθώσαμε πολλά, αλλά χάλασαν αρκετά άλλα»


Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής ανέφερε ότι οι δήμοι είναι εστία διαφθοράς, διότι, όπως είπε, «έχουν μπροστά τους εκλογές, είναι ανεξέλεγκτοι στα λεφτά και έχουν πάρα πολλά βαρίδια», ενώ μεγάλο πρόβλημα είναι και οι ΜΚΟ «διότι ως τώρα έπαιρναν λεφτά και ήταν ανέλεγκτοι και δεν παρήγαγαν έργο».
 

Πολλά πράγματα έχουν διορθωθεί σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του δημοσίου τομέα, αλλά ταυτόχρονα χάλασαν αρκετά άλλα, δήλωσε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

O κ. Ρακιντζής ανέφερε ότι οι δήμοι είναι εστία διαφθοράς, διότι, όπως είπε, «έχουν μπροστά τους εκλογές, είναι ανεξέλεγκτοι στα λεφτά και έχουν πάρα πολλά βαρίδια», ενώ μεγάλο πρόβλημα είναι και οι ΜΚΟ «διότι ως τώρα έπαιρναν λεφτά και ήταν ανέλεγκτοι και δεν παρήγαγαν έργο».

Σημείωσε πάντως ότι ορισμένες ΜΚΟ όπως οι «Γιατροί του Κόσμου» είναι «εξαιρετικές», αλλά άλλες ήταν «προσωπικά μαγαζάκια».

Σε ό,τι αφορά τις καταργήσεις φορέων του Δημοσίου ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης παρατήρησε ότι «πρέπει να δούμε πόσοι είναι οι οργανισμοί του Δημοσίου».

«Ακούμε κάποια νούμερα τρελά, όπως 5.500. Δεν ξέρουμε, γιατί υπάρχουν και κάποιοι που μετασχηματίζονται και δεν είναι τίποτε άλλο από αποκεντρωμένες υπηρεσίες του κράτους. Δεν μπορώ να ξέρω πόσοι είναι και ήδη κάποιοι είναι παρωχημένοι και είναι δύσκολο να τους καταργήσεις για τους υπαλλήλους, διότι δεν μπορείς να τους απολύσεις χωρίς πολιτικό κόστος», ανέφερε.




















naftemporiki.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *