Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Αυστρία: Πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι απειλούνται από φτώχεια


Την ίδια στιγμή δέκα οικογένειες κατέχουν περιουσία ίση με το 45% του ΑΕΠ της χώρας!

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο, συγκεκριμένα 1.512.000 (ποσοστό 17,5% του συνολικού πληθυσμού της χώρας), ήταν ο αριθμός των ανθρώπων στην Αυστρία οι οποίοι το 2018 διακινδύνευαν από φτώχεια η περιθωριοποίηση, όπως καταγράφουν τα νέα στοιχεία της Αυστριακής Στατιστικής Υπηρεσίας που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.

Όπως αναφέρεται σχετικά, οι άνθρωποι που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικής περιθωριοποίησης είναι οι για μακρό χρονικό διάστημα άνεργοι, οι αλλοδαποί, οι πολύτεκνες οικογένειες, όπως και πρόσωπα σε μονογονεϊκή οικογένεια.

Μεγάλο τμήμα λοιπόν του πληθυσμού της ευρωπαϊκής χώρας ζει σε συνθήκες φτώχειας, παρότι η Αυστρία συγκαταλέγεται μέσα στις 25 πλουσιότερες χώρες του κόσμου.

Φυσικά το συγκεκριμένο φαινόμενο έχει και εξήγηση. Σύμφωνα με έκθεση του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου DIW, η οποία δημοσιεύτηκε το 2018, οι δέκα πλουσιότερες οικογένειες της Αυστρίας διαθέτουν περιουσία 170 δις ευρώ!!! Στη σχετική λίστα προηγείται η οικογένεια Porsche-Piaech με 37,7 δις €, ενώ ακολουθεί ο ιδιοκτήτης της Red Bull με 24,6 δις €.

Στην Αυστρία λοιπόν των 8,8 εκατομμυρίων κατοίκων και των περίπου 400 δισ. ευρώ ΑΕΠ, οι δέκα πλουσιότερες οικογένειες κατέχουν περίπου το 45% του συνολικού πλούτου της χώρας!

Στην Αυστρία, όπου το χάσμα των πλούσιων με ων φτωχών συνεχώς διευρύνεται η νέα κυβέρνηση (στην οποία συμμετέχει και η ακροδεξιά) κατάργησε εντελώς το φόρο κληρονομιάς και περιουσίας, εκτοξεύοντας τις εισοδηματικές ανισότητες σε βάρος των φτωχών νοικοκυριών!

Η καπιταλιστική ιδιοποίηση του πλούτου που παράγεται και η ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής είναι ακριβώς αυτή η συνθήκη που σπρώχνει όλο και μεγαλύτερα τμήματα του εργαζόμενου λαού στη φτώχεια και την ανέχεια. 















   

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *