Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Οι… περιπετειούλες του Βασίλη Λυριτζή και μια «καταγγελία»: «Με διώξανε!»



«Περιπετειούλες υγείας και τα λοιπά. Τελειώσαμε, γυρίσαμε. Όλα καλά, δόξα τω Θεώ». Ήταν τα λόγια του Βασίλη Λυριτζή μετά την επάνοδό του στον Real fm από τη διακοπή που είχε κάνει λόγω της... περιπετειούλας! Επανεμφανίστηκε εύθυμος, δεν μετέφερε στον ραδιοφωνικό αέρα το βάρος που κουβαλούσε με το πρόβλημα της υγείας του –και υπήρχε μεγάλο βάρος, κανείς δεν γελιόταν. Στο διάστημα της απουσίας του, περίπου για έναν
μήνα, η συνωμοσιολογία οργίαζε. Συχνά ο Νίκος Χατζηνικολάου αναγκαζόταν να πει, απαντώντας προφανώς σε μηνύματα, ότι «Ο Βασίλης θα γυρίσει».

Είναι στο DNA μας να υποψιαζόμαστε κάτι κρυμμένο πίσω από οτιδήποτε που μπορεί να μας δώσει αφορμή για σκοτεινά σενάρια. Ο Βασίλης επιστρέφοντας το διασκέδασε. Πρωί πρωί και με την εισαγωγή της εκπομπής, άρχισε να μιλάει: «Λοιπόν, με διώξανε, επιβεβαιώνω τις φήμες. Έδωσα σκληρή μάχη και γύρισα», είπε και είχαμε γράψει εδώ, στον Harddog, μαζί με άλλα στοιχεία (για την προσωρινή αντικαταστάτριά του κ.λπ.), ανάμεσα στα οποία ήταν τα πειράγματα από τον διευθυντή του σταθμού, τον Γιώργο Ψάλτη.

Στο επόμενο διάστημα που συνέχισε να είναι ραδιοφωνικό δίδυμο με τον Δημήτρη Καμπουράκη, ο Βασίλης είχε πάντα το ίδιο κέφι όταν χρειαζόταν, την ίδια σοβαρότητα στον λόγο του όταν επιβαλλόταν, την ίδια ευχάριστη αίσθηση που προκαλούσε στον ακροατή. Κάποιες φορές μια κόπωση στη φωνή του μας θύμιζε τις «περιπετειούλες» για τις οποίες είχε μιλήσει την ημέρα της επανόδου του –ήταν Δευτέρα 12 Νοεμβρίου. «Περιπετειούλες υγείας και τα λοιπά». Αυτά «και τα λοιπά», που δεν τα φανέρωσε, τον πήραν από τον Κόσμο της Προσωρινότητας.   


























0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *