Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Γρ. Γεροτζιάφας: Ετοιμάζεται “μπίζνα” πάνω στον φόβο των ανθρώπων

 


Ο ιατρός Γρηγόρης Γεροτζιάφας, MD, PhD, Καθηγητής Αιματολογίας, Διευθυντής του Research Group “Cancer-Hemostasis-Angiogenesis” INSERM U-938, Sorbonne University με ανάρτηση του στο facebook παραθέτει αποσπάσματα από έρευνα που υπογράφουν δέκα κορυφαίοι “θρομβολόγοι” σχετικά με την συσχέτιση των εμβολίων των AstraZenca και J&J (VITT).

 

Ο κ. Γεροτζιάφας εστιάζει στα οφέλη των εμβολίων, τονίζει την ανάγκη της αυξημένης φαρμακοεπαγρύπνησης, ενώ σημειώνει πως ο αρμόδιος για να αξιολογήσει τα συμπτώματα του κάθε ασθενούς είναι ο οικογενειακός γιατρός ή ο γιατρός της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, θεσμοί που είναι απαξιωμένοι στην χώρα μας.

 

Παραθέτω αποσπάσματα από ένα position paper που υπογράφεται από 10 από τους top “θρομβολόγους” στον κόσμο σχετικά με το θέμα του συνδρόμου θρόμβωσης και θρομβοπενίας μετά τον εμβολιασμο με AstraZenca και και J&J (VITT).

 

Τα βασικά μηνύματα είναι τα εξης:

Ο εμβολιασμός πρέπει να προχωρήσει ταχύτατα και μαζικά (έχουμε εξηγήσει αναλυτικά τους λόγους)

Δεν υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ του εμβολιασμού με AZ και θανάτων

Ο κίνδυνος θρόμβωσης ακόμη και για νεαρούς πολίτες είναι ελάχιστος και πολύ μικρότερος από τον κίνδυνο νοσηλείας των νεαρών πολιτών με COVID-19 στην ΜΕΘ

Το όριο ηλικίας (πχ 55 έτη όπως τέθηκε στην Γαλλία) δεν βασίζεται σε σημαντικά δεδομένα.

Χρειάζεται αυξημένη φαρμακοεπαγρύπνηση και αξιολόγηση από τους γιατρούς της πρώτης γραμμής των συμπτωμάτων του VITT. Για την διευκόλυνσή τους προτείνουμε την μέθοδο BEFAST.

Παρατήρηση: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεται οποιοσδήποτε εργαστηριακός έλεγχος πριν τον εμβολιασμό.

Γνωρίζω ότι πλήθος πολιτών με διάφορα σοβαρά ή μη προβλήματα υγείας αναρωτιέται ανησυχεί και διστάζει να εμβολιαστεί. Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα είναι μία και σαφής: Πρέπει να εμβολιστούμε με τα εμβόλια που είναι διαθέσιμα σήμερα. Ο πιο αρμόδιος και ικανός να απαντήσει στο ερώτημα της ένδειξης του εμβολιασμού είναι ο γιατρός του εμβολιαστικού κέντρου και κανείς άλλος. Εάν ο γιατρός του εμβολιαστικού κέντρου έχει ερωτήματα κατευθύνει ανάλογα τον πολίτη.

 

Ο πιο αρμόδιος για να αξιολογήσει εάν τα πιθανά συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό έχουν σχέση με το VITT ή άλλη θρόμβωση είναι ο οικογενειακός γιατρός ή ο γιατρός της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Άρα το κράτος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΈΝΟ εκπαιδεύσει άμεσα τους γιατρούς στην διάγνωση και θεραπεία του VITT και των άλλων θρομβώσεων (για το θέμα αυτό έχω μιλήσει αναλυτικά σε πρόσφατη συνέντευξη στον κ Ξυδάκη στο Κόκκινο και στην κ Τσώλη στο Βήμα της Κυριακής).

 

Γνωρίζω ότι ετοιμάζεται να στηθεί μπίζνα επάνω στον φόβο των ανθρώπων. Ήδη η ταρίφα για την “συμβουλή” σχετικά με τον εμβολιασμό από “ειδικούς” ανέρχεται μέχρι και 80€ η επίσκεψη ενώ διάφορες απίθανες εξετάσεις συνταγογραφούνται.

 

Εκτός από ανήθικη μια τέτοια πρακτική είναι και δυνητικά επικίνδυνη. Οι αετονύχηδες και οι “αυθεντίες” ποντάρουν στον φόβο.  













πηγή 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *