Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Το ηχηρό μήνυμα του Χάρη Καστανίδη για τη σύμπλευση του ΚΙΝΑΛ με τη Νέα Δημοκρατία (ΑΣΕΠ)

 


γράφει ο Βασίλης Σκουρής   

 

Μπροστά στην κατακραυγή η κυβέρνηση εξετάζει να ορίσει και έναν ακόμα αντιπρόεδρο, από τους επιστήμονες που υπόδειξε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Ηχηρό μήνυμα προς την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής αποτελεί η τοποθέτηση του Χάρη Καστανίδη για τη σύμπλευση του κόμματος με τη Νέα Δημοκρατία και τον Μάκη Βορίδη –και- στο θέμα του ΑΣΕΠ!

 

«Κάθε κομματική ηγεσία αποφασίζει ενίοτε ερήμην των συλλογικών οργάνων. Αν η απόφαση συνιστά δραματικό πολιτικό λάθος αξιώνεται σιγή «νομιμοφροσύνης».

 

Αν κάποιος αντιδράσει στο λάθος που προσβάλλει το κόμμα, αυτός υπονομεύει την ενότητα και την προοπτική του κόμματος»-ήταν η ανάρτηση του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης και πιθανού υποψηφίου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ στις εσωκομματικές εκλογές που θα διεξαχθούν στο τέλος του έτους.

 

Ο Χάρης Καστανίδης θέτει ευθέως θέμα τρόπου λήψης της απόφασης για αλλαγή στάσης στο συγκεκριμένο θέμα και νομιμοποίησης της απόφασης αυτής από τα συλλογικά όργανα, καθώς η στάση του ΚΙΝΑΛ στα θέμα έως ότου ο Μάκης Βορίδης συμφωνήσει να αξιοποιήσει στο ΑΣΕΠ ενεργά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε ιδιαίτερα επιθετική προς την κυβέρνηση.

 

Είναι σαφές πως η σύμπλευση με τη Νέα Δημοκρατία όχι απλώς «θολώνει» το αντιδεξιό προφίλ που θέλει να δημιουργήσει η Φώφη Γεννηματά, αλλά και δημιουργεί υποψίες για επανασυγκρότηση του « αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου», όπως επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Ο Χάρης Καστανίδης απέδειξε για μια ακόμα φορά πως είναι συνεπής με τη γενικότερη φιλοσοφία του για τη φυσιογνωμία της ΧαριλάουΤρικούπη και ότι διαθέτει το θάρρος της γνώμης του, πηγαίνοντας πολλές φορές κόντρα στο ρεύμα- αρετές σπάνιες σε πολιτικούς των ημερών μας. Σύμφωνα δε με πληροφορίες μας, ο πρώην υπουργός έχει ενστάσεις και για τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα η αξιωματική αντιπολίτευση, προκρίνοντας ο ίδιος μια διαφορετική προσέγγιση του θέματος.

 

Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News - Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Η Κουμουνδούρου, πάντως, με τους χειρισμούς του αρμόδιου τομεάρχη Κώστα Ζαχαριάδη, που αποδεικνύεται αρκετά δραστήριος και αποτελεσματικός στα νέα του καθήκοντα, εξακολουθεί τη σφοδρή αντιπαράθεση με τον υπουργό Εσωτερικών για το θέμα της στελέχωσης του ΑΣΕΠ.

 

Πληροφορίες δε των «Παιχνιδιών Εξουσίας» επιμένουν πως κάτω από την πίεση που ασκείται, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να προσθέσει στο ΑΣΕΠ μια ακόμα θέση αντιπροέδρου και να ορίσει σε αυτήν πρόσωπο που έχει προτείνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να μην υπάρξουν οι αποκλεισμοί που παρατηρούνται...

       

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *