Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Απειλούνται με απόλυση περίπου 140 εργαζόμενοι στην καθαριότητα του υπουργείου Οικονομικών

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των περίπου 140 εργαζομένων στην καθαριότητα, που βρίσκονται αντιμέτωποι μετά από πολλά χρόνια εργασίας με τη λήξη των συμβάσεών τους, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

 


Όπως αναφέρει ο 902.gr οι περίπου 140 εργαζόμενοι έχουν δουλέψει για πάνω από 10 χρόνια υπό το καθεστώς των ολιγόμηνων συμβάσεων. Μετά τη λήξη των συμβάσεων και την προσφυγή εργαζομένων στη Δικαιοσύνη, σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν επιστρέψει στα πόστα τους με Προσωρινή Διαταγή των δικαστηρίων, που παρατείνουν για δύο – τρεις μήνες τις συμβάσεις. Αν και στην ΑΑΔΕ και στα τελωνεία η προσφυγή στη Δικαιοσύνη οδήγησε σε αυτή την παράταση, σε άλλες περιπτώσεις, όπως αυτή των συμβασιούχων στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους, η απόφαση ήταν αρνητική για τους εργαζόμενους.

 

«Για χρόνια προσφέρουμε στην υπηρεσία, ζητάμε το αυτονόητο, μόνιμη εργασία» είναι το κεντρικό μήνυμα της κινητοποίησης, στην οποία συμμετείχε και το ΠΑΜΕ, ενώ παρών ήταν και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. 






πηγή

  

 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *