Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

12 Μαΐου : Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών

 


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χρησιμοποιώντας τη ρήση: «Χτίζοντας έναν πιο δίκαιο, υγιέστερο κόσμο», επιχειρεί να κινητοποιήσει όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να εξαλείψουν τις ανισότητες και τις διακρίσεις από το κοινωνικό σύνολο, για να είναι σε θέση όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, καταγωγής ή οικονομικής κατάστασης, να έχουμε άμεση πρόσβαση στο «πολύτιμο» αγαθό, το οποίο ονομάζουμε ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.

 

Η πανδημία COVID-19 έχει πλήξει σκληρά όλες τις χώρες, με αποτέλεσμα να έχουν κλονιστεί συθέμελα όλα τα Εθνικά Συστήματα Υγείας. Το ίδιο συμβαίνει και στο δικό μας Ε.Σ.Υ., το οποίο αντιστέκεται και προσφέρει τα μέγιστα σε όλους τους συμπολίτες μας, έχοντας ως αιχμή του δόρατος, τους Νοσηλευτές, οι οποίοι μαζί με όλους τους επαγγελματίες υγείας, καταθέτουν νυχθημερόν την ψυχή τους, υπηρετώντας με ομοψυχία, άοκνα και ανιδιοτελώς τον συνάνθρωπο.

 

Ο αγώνας σκληρός, η κούραση ανείπωτη, οι απαιτήσεις πολύπλοκες και οι απώλειες δυστυχώς αναπόφευκτες. Οι Νοσηλευτές ψυχορραγούν, παλεύουν με τη συνείδησή τους καθημερινά, δεν έχουν μάθει να χάνουν, γι’ αυτό κι όταν θεραπεύονται οι ασθενείς τους, η ψυχή τους γεμίζει με ικανοποίηση και αντλούν κουράγιο για να συνεχίσουν τη δική τους μάχη.

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας έρχεται να επικαιροποιήσει τον αγώνα των Νοσηλευτών αλλά και όλων των επαγγελματιών υγείας απέναντι στην προστασία της Δημόσιας Υγείας και να θέσει όλους τους φορείς προ των ευθυνών τους, ώστε οι επαγγελματίες υγείας να έχουν στη διάθεσή τους όλα τα εχέγγυα για να είναι σε θέση να προασπίζουν το υπέρτατο αγαθό της Υγείας στο έπακρο. Σ’ αυτή τη μάχη το Ε.Σ.Υ. μετατρέπεται σε ΕΜΕΙΣ.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ν.Ε.

 

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

 

Δημήτριος Σκουτέλης                               Τζαννής Πολυκανδριώτης  

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *