Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Ανατροπή στις εταιρίες τηλεπικοινωνίας - Νέος «παίκτης» στην κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα.!

 


Ανατροπή στις εταιρίες τηλεπικοινωνίας και όσα μέχρι σήμερα ξέραμε. Cosmote – Vodafone σε αναμμένα κάρβουνα…

 

 

Γιατί; Νέος «παίκτης» μπαίνει στην αγορά!

 

Η εξαγορά της Wind από τον όμιλο United Group προχωράει σε τελικό στάδιο καθώς η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DG Comp) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής άναψε το «πράσινο φως» για να ολοκληρωθεί. Mια συναλλαγή που αλλάζει τις ισορροπίες του ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά, καθώς ο τρίτος και τέταρτος παίκτης τίθενται σε κοινή επιχειρηματική ομπρέλα και θα ανταγωνιστούν με μεγαλύτερες αξιώσεις τις κορυφαίες εταιρείες της αγοράς, Cosmote και Vodafone.

 

Η εξαγορά που είχε ανακοινωθεί τον Αύγουστο αντί ενός ποσού που πλησίασε το 1 δισ. ευρώ περίμενε την απόφαση ώστε να ολοκληρωθεί και πλέον η συγχώνευση Nova-Wind δημιουργεί έναν ισχυρό παίκτη στις τηλεπικοινωνίες που θα ανεβάσει τον πήχη του ανταγωνισμού για ΟΤΕ και Vodafone. Η United Group, μετά την εξαγορά της Forthnet/Nova, στοχεύει να ανακατέψει την τράπουλα του ανταγωνισμού στις τηλεπικοινωνίες, και η ένταξη της WIND Ελλάς στο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο της United Group ενισχύει σημαντικά το αποτύπωμα της United Group στην ΝΑ Ευρώπη και καθιστά την Ελλάδα στρατηγικό κόμβο για την περαιτέρω ανάπτυξη του oμίλου, αποτελώντας την μεγαλύτερη αγορά (31%) του συνολικού του τζίρου. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται το 2022.

 

 

Με τον ανταγωνισμό στις τηλεπικοινωνίες να εντείνεται με τους παρόχους να επενδύουν δυναμικά και στη συνδρομητική τηλεόραση ως μέρος της 3play στρατηγικής η United Group στοιχηματίζει στην διεύρυνση της πελατειακής της βάσης καθώς θα μπορούν να προσφερθούν συνδυαστικά προγράμματα κινητής και τηλεόρασης στους συνδρομητές, ενώ θα μειωθεί σημαντικά και το κόστος λειτουργίας.

 

Η νέα εταιρεία υπολογίζεται πως θα έχει περίπου 1,3 εκατ. συνδρομητές σταθερής και θα βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω από τον ΟΤΕ, και προστίθενται επίσης και οι 924.000 πελάτες κινητής με συμβόλαιο που είχε η Wind, ενώ με βάση τα έσοδα θα βρίσκεται στην τρίτη θέση πίσω από ΟΤΕ και Vodafone.  Παράλληλα θα υπάρξει ακόμα ένας δυνατός παίκτης στη μάχη της οπτικής ίνας, καθώς η Wind είχε ανακοινώσει 421.000 κατασκευασμένες γραμμές οπτικών ινών (NGA) και σχέδια για επέκταση αυτών.  






πηγή

 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *