Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Η εργαλειοποίηση του καθηγητή από την κυβέρνηση

 


 γράφει ο Γιώργος X. Παπασωτηρίου  

 

Την 1 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λέει στη Βουλή και μάλιστα σε υψηλούς τόνους ότι «δεν υπάρχουν έρευνες που να αποδεικνύουν ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, πεθαίνουν». Δύο εβδομάδες μετά αποκαλύπτεται ότι υπάρχει έρευνα που αποδεικνύει ότι 9 στους 10 ασθενείς που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, πεθαίνουν. Άνθρωποι πεθαίνουν, γιατί δεν υπάρχουν ΜΕΘ. Άνθρωποι και όχι ινδικά χοιρίδια.

 

Υπάρχει λοιπόν έρευνα που διαψεύδει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την γνώριζε ο πρωθυπουργός; Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζει πως όχι. Ας υποθέσουμε ότι λέει την αλήθεια.

 

Η έρευνα όμως έγινε από τους Σ. Τσιόδρα και Θ. Λύτρα. Και ο πρώτος είναι ο πιο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού που επικοινωνεί καθημερινά μαζί του για την πανδημία. Όταν άκουσε λοιπόν τον Κυρ. Μητσοτάκη να λέει στη Βουλή ότι «δεν υπάρχουν έρευνες που να δείχνουν ότι οι διασωληνωμένοι πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ», δεν του είπε: «κάνετε λάθος κ. πρωθυπουργέ, 9 στους 10 πεθαίνουν»; Δεν μιλάω για τον «φίλο Σωτήρη» του πρωθυπουργού, αναφέρομαι στον συνεργάτη με τον οποίο συνομιλεί καθημερινά ο Κυρ. Μητσοτάκης για την πανδημία.

 

Δεν όφειλε ο κύριος καθηγητής εκ της ιατρικής ιδιότητάς του και μόνο, να πει στο πρωθυπουργό ότι το λάθος του αυτό (που συνεπικουρεί την κυβερνητική αντίληψη ότι «οι ΜΕΘ είναι άχρηστες») επιφέρει τον θάνατο πάρα πολλών ανθρώπων; Το είπε ή δεν το είπε; Είχε χρέος να το πει ή όχι;

 

Τώρα που ο πρωθυπουργός συνελήφθη ψευδόμενος, «Ο καθηγητής κατήγγειλε την εργαλειοποίηση της ερεύνης του αλλά δεν διέψευσε ότι την παρέδωσε στον Κ. Μητσοτάκη», γράφει η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ». Μόνο που δεν πρόκειται για την «εργαλειοποίηση της έρευνας», αλλά για την εργαλειοποίηση του ίδιου του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα από την κυβέρνηση, προκειμένου να καλυφθεί ο ψευδόμενος πρωθυπουργός.

 

«Μην πυροβολείτε τον καθηγητή!» γράφει στο κύριο άρθρο της «Η Καθημερινή» (17.12.2021). Σε ποιον απευθύνετε άραγε; Σε μας που ασκούμε κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για τη διαχείριση της πανδημίας ή σε αυτούς που χρησιμοποιούν τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα ως ασπίδα σωτηρίας(ως εργαλείο) του Κυριάκου Μητσοτάκη; Δυστυχώς ισχύει το δεύτερο. Κι αυτό γίνεται με τη συναίνεση του καθηγητή Τσιόδρα… Που δυστυχώς μπαίνει στο κάδρο των πολιτικών ευθυνών καθώς (παρά τα αποτελέσματα της έρευνάς του) συναινεί στην κυβερνητική πολιτική που θεωρεί άχρηστες τις ΜΕΘ…

 

Ας αποφασίσει λοιπόν ο κ. Τσιόδρας, ή παπάς παπάς, που καλύπτει τα ψεύδη Μητσοτάκη, ή ζευγάς ζευγάς της ιατρικής επιστήμης.     

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *