Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Προσοχή στις μπανανόφλουδες...

Τα κόμματα του Μνημονίου συρρικνώνονται και ενώνονται. Έχοντας τεράστια διεθνή υποστήριξη, αφού δεν μπορούν να αυξήσουν την πολιτική τους επιρροή, καταστρώνουν τα σχέδιά για εμποδίσουν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ που θα οδηγήσει στην ανατροπή της κυβέρνησης και τελικά στη διάλυσή τους. Έτσι, το μόνο που τους απομένει είναι να κατασκευάζουν θέματα με τα οποία θα υπονομεύουν την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ως δύναμης κυβερνητικής ευθύνης.
Οι μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές, ειδικά σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί ο νεοφιλελευθερισμός, απαιτούν μεγάλα, πλειοψηφικά στην κοινωνία κινήματα
ΕΙΔΙΚΑ αυτήν την περίοδο, που αποκαλύπτονται μεγαλοπρεπώς οι υπόδουλες σχέσεις των κυβερνητικών κομμάτων με το παρασιτικό, κλεπτοκρατικό σύστημα που είχε και έχει την πολιτική κάλυψη να φοροδιαφεύγει, οι αντιπερισπασμοί έπρεπε να κατασκευαστούν το ταχύτερο δυνατόν. Εκμεταλλεύονται τα πάντα. Το έχουν ξαναδοκιμάσει στην περίοδο των εξεγέρσεων του Δεκέμβρη το 2008, όταν επιχείρησαν και κατάφεραν να συρρικνώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ από το δημοσκοπικό 17% στο 4,6% στις εκλογές του Οκτωβρίου το 2009.

ΣΗΜΕΡΑ όμως η χώρα καταστρέφεται και η ανθρωπιστική κρίση εξαπλώνεται γοργά. Φαινόμενα που μόνο στη γερμανική Κατοχή αναφέρονταν, όπως η αναζήτηση ξυλείας για θέρμανση και μαγείρεμα, συγκλονίζουν την ελληνική κοινωνία. Η στάση πληρωμών της αγοράς και των νοικοκυριών είναι θέμα ολίγων μηνών. Όποιος γυρίζει τους εμπορικούς δρόμους και τις βιοτεχνικές περιοχές δεν χρειάζεται να ρωτήσει. Η απάντηση είναι ευδιάκριτη διά γυμνού οφθαλμού. Μόλις χθες ανακοινώθηκε και το λουκέτο σε μια μεγάλη, την τελευταία βιομηχανική μονάδα επεξεργασίας ξύλου, τη Selman. Ήταν ο επίλογος στην εξαφάνιση ενός ολόκληρου κλάδου τόσο στη δευτερογενή παραγωγή όσο και στην εμπορία, ως αποτέλεσμα της άνευ όρων και ορίων εισβολής του ΙΚΕΑ στην Ελλάδα. Τέτοιους επενδυτές αναζητούν;
ΑΝ Η ΝΕΑ μεγάλη δύναμη και ελπίδα του τόπου για αναδιοργάνωση, πραγματική εθνική ανάπτυξη και ανεξαρτησία, δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει με οξυδέρκεια, ευθύνη και σοβαρότητα επιθέσεις (που θα συνεχιστούν και θα ενταθούν) με κραυγαλέα προβοκατόρικα στοιχεία, πώς θα καταφέρει τελικά να πείσει τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού να την εμπιστευτεί;
ΟΙ... ΑΥΤΟΕΞΟΡΙΣΤΕΣ σε ακατοίκητα σπίτια ομάδες, και δεν εννοώ την ειδική περίπτωση της “Βίλλας Αμαλία” που είχε εδώ και πολλά χρόνια δημιουργική καλλιτεχνική προσφορά, αποφεύγουν και σε πολλές περιπτώσεις πολεμούν την οργανωμένη πολιτική πάλη για την ανατροπή της κατάστασης, δεν έχουν σοβαρή λαϊκή απήχηση. Άλλωστε οι μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές, ειδικά σε ένα κόσμο όπου κυριαρχεί ο νεοφιλελευθερισμός, απαιτούν μεγάλα, πλειοψηφικά στην κοινωνία κινήματα. Είναι άλλο πράγμα να τις αφήνεις στο περιθώριο που επέλεξαν και άλλο πράγμα να πέφτεις στη λούμπα, δίνοντας τροφή στις καλλιεργούμενες υπόνοιες ότι πίσω από όλα τα κακά βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ και τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ. Αν ήθελε η κυβέρνηση να πατάξει το παραεμπόριο, γιατί δεν το χτυπά στην πηγή του, την είσοδο και εμπορία λαθραίων προϊόντων; Λογικό ερώτημα, αλλά απλή απάντηση. Δεν θέλει, ούτε και μπορεί. Θα έλεγα μάλιστα πως με τα μέσα (ΜΜΕ) που διαθέτει το αφήνει και επιχειρεί να μεταφέρει τις ευθύνες της στην Αριστερά που προστατεύει τους μετανάστες. Σε περιόδους τόσο μεγάλης κρίσης, αγωνίας, πανικού, απελπισίας, δεν είναι δύσκολο να διαστρέψεις τα πράγματα. Όσοι μάλιστα θέλουν να μετρήσουν αντιδράσεις, ας επισκεφθούν τα καταστήματα της περιοχής γύρω από την ΑΣΟΕΕ (όσα τέλος πάντων έχουν απομείνει) και ας το συζητήσουν με τους ιδιοκτήτες και τους υπαλλήλους τους.
ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΟΨΙΣΟΥΜΕ. Στις 17 Ιουνίου ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ πάνω από 1.600.000 πολίτες. Χρειάζονται επιπλέον 500.000 ή ακόμα και 1.000.000. Τι πρέπει να πούμε και τι πρέπει να κάνουμε για να πείσουμε αυτόν τον κόσμο να δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ τη δύναμη να σταματήσει την καταστροφή; Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται όχι μόνο να αποφύγουν τις μπανανόφλουδες με δεξιοτεχνία, αλλά και να τις πετάξουν στους κάδους των αχρήστων.
dchristou52@gmail.com  http://www.avgi.gr/

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *