Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Καθαρή και αντικειμενική έρευνα

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για την Προανακριτική Επιτροπή σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ ανταποκρίνεται στο κοινό περί δικαίου αίσθημα. Σέβεται την κοινή λογική και αποκαθιστά την αξιοπιστία των δημοκρατικών θεσμών.
Κανείς πολίτης, ούτε οι υπογράφοντες τη μονοπρόσωπη παραπομπή κυβερνητικοί βουλευτές, δεν μπορεί να δεχτεί ότι ευθύνεται μόνο ένα άτομο για τη διαχείριση-σκάνδαλο της υπόθεσης, που η ουσία της είναι η συγκάλυψη της φοροδιαφυγής προσώπων της οικονομικής ολιγαρχίας, διαπλεκομένων και εφαπτομένων με την πολιτική τάξη.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αποφεύγει τον πειρασμό της πολιτικής ρεβάνς και δεν προτρέχει ασκόπως. Αντιθέτως, θεμελιώνεται βήμα-βήμα και θα διευρύνεται αναλόγως των ευρημάτων της έρευνας.
Ο ισχυρισμός του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ συνιστά πολιτικό τυχοδιωκτισμό δείχνει την υποκρισία και την ιδιοτέλεια όσων επί μήνες μάς κανοναρχούν σχετικά με την ανάγκη πάταξης της διαφθοράς. Στο ίδιο μοτίβο, ο Βενιζέλος επιχειρεί να θολώσει τα νερά ως προς την ενοχή του, προφασιζόμενος ότι απειλείται η πολιτική σταθερότητα. Την ίδια έγνοια έχει κι ο Κουβέλης, ο οποίος ήδη από την εποχή της ψήφισης του τρίτου Μνημονίου είχε καταστήσει σαφές ότι με τη στάση του δεν θα θέσει σε κίνδυνο την κυβερνητική σταθερότητα.
Πρόκειται για κυνική ομολογία ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κυβερνούν με κάθε τρόπο, ακόμη και πληρώνοντας λύτρα στο κατεστημένο με τη συγκάλυψη της μεγαλοφοροδιαφυγής. Δεν διερωτώνται τι είδους πολιτική σταθερότητα μπορεί να διασφαλιστεί με μια πολιτικά απονομιμοποιημένη κυβέρνηση, η οποία πράττει μετεκλογικώς τα αντίθετα από όσα δεσμευόταν προεκλογικώς. Και τώρα εκτίθεται για απόπειρα συγκάλυψης σκανδάλου.
Η τρικομματική κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι η κοινωνία μπορεί να εκβιάστηκε τον Ιούνιο ελέω ευρώ, ως προς την “αναγκαιότητα” του Μνημονίου, δεν είναι όμως, πλέον, διατεθειμένη να ανεχτεί άλλους εκβιασμούς, ούτε κουκούλωμα των σκανδάλων, στο όνομα μάλιστα της επιβίωσης του χρεωκοπημένου και αμαρτωλού πολιτικού συστήματος.
Αυτά τα αυτονόητα διαφεύγουν από πολιτικούς οι οποίοι συνεχίζουν να διαχειρίζονται ένα ετοιμόρροπο πολιτικό σύστημα. Ακόμα κι ο Πάγκαλος, όμως, ως συνταξιούχος πολιτικός, βλέπει τις πολιτικές ευθύνες του Βενιζέλου, αλλά και συνολικά της κυβέρνησης Παπανδρέου. Είναι θέμα χρόνου και προόδου της έρευνας για να καταλογιστούν και ποινικές ευθύνες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, άλλωστε, συμβαίνει οι ένοχοι να αλληλοδείχνονται με την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να διασωθούν. Και να τρέχουν να κρυφτούν σε "νέα κόμματα"...
http://avgi.gr/

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *