Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Απάτη με τον Φ.Π.Α από αγρότες με εικονικά τιμολόγια..

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη

Παραδόθηκαν χθες άλλοι πέντε αγρότες της απάτης με τον ΦΠΑ

Με χρέη πάνω από 500 χιλ. ευρώ


Ακόμα πέντε αγρότες από χωριά του Ηρακλείου με ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο αποφάσισαν χθες να παρουσιαστούν ενώπιον των Αστυνομικών Αρχών και της Δικαιοσύνης, αρνούμενοι να συνεχίσουν να ζουν υπό καθεστώς τρόμου για την σύλληψη τους ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν παρουσιαστεί αυθορμήτως δέκα αγρότες, γυναίκες και άνδρες, κυρίως από την ευρύτερη περιοχή του Πύργου.

Σε ό,τι αφορά τους πέντε που εμφανίστηκαν χθες, οι συνολικές οφειλές τους προς το Δημόσιο υπερβαίνουν το μισό εκατομμύριο ευρώ. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν έχει να κάνει με την μη καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο, προερχόμενων από πράξεις επιβολής προστίμων και πράξεις προσδιορισμού ΦΠΑ. Οι πέντε εμφανίζονται ως λήπτες εικονικών τιμολογίων.

Και οι πέντε πήραν αναβολή για την Πέμπτη προκειμένου να δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων, το φαινόμενο πλέον λαμβάνει σοβαρές κοινωνικές προεκτάσεις και υπογραμμίζουν την ανάγκη να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου χιλιάδες άνθρωποι να μπορέσουν να κάνουν διακανονισμό ώστε να ξεπληρώσουν τα χρέη τους χωρίς να κρύβονται και να καταδιώκονται σε όλη τους την ζωή.

Αυτό που τονίζεται κατ’ επανάληψη είναι ότι αν δεν γίνει η τροποποίηση ώστε να υπάρξει ρύθμιση, ουδείς θα είναι σε θέση να πληρώσει το συνολικό χρέος και αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειες τους.

Όπως είναι γνωστό, χιλιάδες αγρότες (και όχι μόνο) που φέρονται να εμπλέκονται στη σκανδαλώδη υπόθεση με την παράνομη είσπραξη ΦΠΑ και στους οποίους έχουν βεβαιωθεί τα ποσά και τα πρόστιμα, αδυνατούν να καταβάλουν τα χρήματα, κάνοντας λόγο για εξοντωτικά ποσά. Όπως λένε, καλούνται να πληρώσουν τριπλάσια πρόστιμα, τα οποία μαζί με τις προσαυξήσεις γίνονται δυσβάσταχτα και ζητούν παρέμβαση της κυβέρνησης ώστε να υπάρξει τροποποίηση-ρύθμιση προκειμένου: να καταβληθούν τα ακριβή ποσά που φέρονται να εισέπραξαν παράνομα, να καταβληθεί πρόστιμο ισόποσο με αυτό που εισέπραξαν και να καταβληθεί το ποσό σε 60 μηναίες δόσεις με υποχρέωση της άμεσης καταβολής του 10% της συνολικής οφειλής αντί του 20% που ισχύει σήμερα.
http://www.patris.gr/

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *