Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Κοινωνία Αλληλεγγύης* Γράφει ο Σταύρος Φυντικάκης

Τώρα που ακούσατε τα δελτία ειδησεων των 6 των 8 αλλά και των 9..!!! Τώρα που έχετε βομβαρδιστεί από τα δημισιογραφικά επιτελεία των ΜΜΕ για το πόσο άδικη είναι η απεργία των Εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ.

Τώρα που σας ανέλυσαν πόσο υψηλά αμοιβόμενοι είναι και δεν "δουλεύουν" όσο θάπρεπε..ενώ εσύ πιθανά να είσαι άνεργος ...ή να ψάχνεις για δουλειά ή να είσαι πρόσφατα απολυμένος ..

Τώρα που σου είπαν ότι το διογκωμένο δημόσιο και οι ΔΕΚΟ είναι καταστροφικές για την Οικονομία και το δημοσιοοικονομικό  έλλειμα της χώρας ..Τώρα που σου έχουν ζαλίσει το κεφάλι και νοιώθεις περισσότερο απελπισμένος από ποτέ..γιατί όντως αύριο θα είναι μία πολύ δύσκολη ημέρα για τις μετακινήσεις στο Λεκανοπέδιο..


Τώρα που είμαι σίγουρος, πως κάποιοι από εσάς, θα έχετε υποκύψει σε αυτή την προσπάθεια της ενεργοποίησης του "κοινωνικού αυτοματισμού" από την Κυβέρνηση και τα φρέφωνά της, Πιθανά να είστε ετοιμοι να υπερασπιστείτε τη βολή σας ..αλλά και να ταχθείτε με την Κυβερνητική τρόϊκα, στον αγώνα που δίνει για την απρόσκοπτη μετακίνηση τω Πολιτών..
Μόλις καθίσει η σκόνη της επιθετικής και διαστρεβλωτικής ενημέρωσης, είναι η ώρα να σκεφτείς ήρεμα και να κρίνεις...ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ και ποιοί το άδικο..?

 Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μάχονται για την αξιοπρέπειά τους. Μάχονται για μια αξιοπρεπή διαβίωση όταν ο ένας κλάδος Εργαζομένων μετά τον άλλο εξαθλιώνονται και μπαίνουν στο στόχαστρο..της εξοντωτικής πολιτικής των μνημονίων και των Τροϊκανών.. Μάχονται για τη διασφάλιση του θεσμού της συλλογικής σύμβασης Εγασίας ...Μάχονται για εμένα για εσένα που πιθανά αύριο να είσαι εσύ ή εγώ στο δρόμο, γιατί δεν θα έχουμε δουλειά..

Σε αυτό το αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΜ πρέπει να σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες..και εάν αύριο είναι μία δύσκολη ημέρα ας προσπαθήσουμε σαν λαός να λειτουργήσουμε αλληλέγγυα ο ένας για τον άλλο...Ας μεταφέρουμε συνανθρώπους μας, φίλους - γείτονες, με το ΙΧ μας, όσους περισσότερους μπορούμε και πηγαίνουν προς την ίδια κατεύθυνση..Ίσως αυτό να μην φτάνει.. αλλά θα έχουμε κάνει ήδη ένα σημαντικό βήμα για να φτιάξουμε μία ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε..και που τόσο την έχουμε ανάγκη..!

*Το κείμενο αυτό γράφτηκε την βραδιά της απόφασης από την Κυβέρνηση των τρικολόρε για επίταξη των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ.  

Προχτές ήταν η επίταξη , μετά ήρθε η απόφαση του δικαστηρίου.. που κήρυξε παράνομη και καταχρηστική την απεργία των Εργαζομένων στα Λεωφορεία και Τρόλευ..Σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα... κείμενο με κατασυκοφάντηση του κλάδου των συνδικαλιστών της ΔΕΗ για παράνομες δικαιολογήσεις αποδείξεων , την στιγμή που οι ίδιοι οι συνδικαλιστές είχαν προσκομίσει τα στοιχεία.
στη δικαιοσύνη.. Τυχαίο ?

Η κατασυκοφάντηση και η ποινοικοποίηση των αγώνων των Εργαζομένων και η αυταρχική πολιτική αντιμετώπισης,  οποιουδήποτε κλάδου επιχειρήσει να αντισταθεί.., θα είναι από εδώ και εμπρός στην ημερήσια ατζέντα της πλέον αυταρχκής Κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος. ..Μένει να δούμε εάν ο κοινωνία και τα κοινωνικά κινήματα το επιτρέψουν...ή θα αντιδράσουν συντονισμένα και οργανωμένα...!

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *