Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Βαρουφάκης: «Οι δανειστές ζητούν μισθούς Δημοσίου 700 ευρώ»


Ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται στο πιο δύσκολο σημείο της, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα «επισφαλές».
Για τη φράση του «μπορώ εγώ να δεσμευτώ ότι θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο;» σε διάλογο με καθαρίστρια έξω από το Υπουργείο, ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολίασε: «Ας σοβαρευτούμε επιτέλους. Δεν μπορώ να δεσμευτώ ότι θα ζω αύριο… χτύπα ξύλο».
Σε συνομιλία που είχε με συγκεντρωμένους εφοριακούς έξω από το υπουργείο Οικονομικών, οι οποίοι διεκδικούν μισθολογικά αιτήματα, ο υπουργός αναφέρθηκε και στις πιέσεις που ασκούνται από τους πιστωτές της χώρας στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τη νέα συμφωνία. Τόνισε πως φθάνουν στο σημείο να μας λένε «να πάρουμε τους υπάρχοντες μισθούς που είναι πάνω από τα 700 ευρώ και να τους κατεβάσουμε όλους στα 700». Ο κ. Βαρουφάκης είπε χαρακτηριστικά: «Απέναντι σε αυτή την αδίστακτη πολιτική και στάση εμείς εναντιωνόμαστε καθημερινά».
Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε από τους συγκεντρωμένους εφοριακούς να συμβάλουν προκειμένου να κλείσει η διαπραγμάτευση και δεσμεύτηκε ότι όταν κλείσει, θα συζητηθούν τα αιτήματά τους.
Στην ερώτηση δημοσιογράφου για τη φράση του «μπορώ εγώ να δεσμευτώ ότι θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο;» ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε: «Ας σοβαρολογούμε επιτέλους μια φορά. Ρωτήθηκα εάν δεσμεύομαι ότι μετά τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο της συμφωνίας μας με τις συμβασιούχες καθαρίστριες, θα προχωρήσουμε σε μια κίνηση που να τις αποκαταστήσει. Είπα, βεβαίως και θα το κάνουμε. Και ρωτήθηκα ‘Θα είστε υπουργός; Θα είστε κυβέρνηση;’ και λέω [δεν μπορώ να δεσμευτώ για κάτι τέτοιο’. Δεν μπορώ να δεσμευτώ ότι θα ζω αύριο... χτύπα ξύλο. Αλλά μην παίρνουμε το ‘τόσο’ και το κάνουμε ‘τόσο’».

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *