Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Μήνυμα στις καθαρίστριες, με αποδέκτη τους δανειστές, στέλνει ο Βαρουφάκης

«Χτυπάει το παραθύρι για να ανοίξει η πόρτα» ο Γιάνης Βαρουφάκης, με κείμενο που έστειλε το πρωί στις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες επέστρεψαν στην εργασία τους ύστερα από πολύμηνος αγώνας.
Στο κείμενό του ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι ότι η επιστροφή των απολυμένων καθαριστριών χρησιμοποιείται ως ευκαιρία απάντησης στους δανειστές, που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι τέτοιες πράξεις αποκατάστασης της νόμιμης και ηθικής τάξης αποτελούν «υπαναχώρηση από μεταρρυθμίσεις».
«Τους θυμίζουμε ότι η κυβέρνησή μας έχει διαφορετική αντίληψη του τι σημαίνει μεταρρύθμιση και πως οι δικές μας μεταρρυθμίσεις δεν έχουν καμία σχέση με εκείνες τις πρακτικές που συνεισέφεραν για δεκαετίες στην υπανάπτυξη και στις αδικίες που κράτησαν τη χώρα πίσω», σημειώνει εμφατικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Σύμβολα της αντίστασης κατά των Μνημονίων»

Ο ίδιος δεν μπορούσε να βρεθεί το πρωί στο υπουργείο για να τιμήσει τις καθαρίστριες, τις οποίες χαρακτηρίζει σύμβολα της αντίστασης κατά των Μνημονίων, καθώς βρισκόταν καθ' οδόν για τις Βρυξέλλες για τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, «με προσήλωση στον στόχο της επίτευξης μιας συμφωνίας-λύτρωσης για τη χώρα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Το υπουργείο Οικονομικών βρισκόταν τα τελευταία πέντε χρόνια στο κέντρο του σχεδιασμού μιας καταστροφικής για την ελληνική κοινωνία πολιτικής. Την ίδια ώρα που δαπανούσε εκατομμύρια για πληρωμές συμβούλων των οποίων οι συμβουλές συνεισέφεραν στην αποδόμηση της κοινωνικής οικονομίας μας, πέταγε στο δρόμο και λοιδορούσε τις γυναίκες που το καθάριζαν με χαμηλότατους μισθούς. Όπως δήλωσα την ημέρα που ανέλαβα το υπουργείο Οικονομικών, η αντιστροφή αυτής της σκανδαλώδους βαναυσότητας θα συμβόλιζε την αλλαγή πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών για την οποία μας εξουσιοδότησε ο ελληνικός λαός της 25η Ιανουαρίου», τονίζει ο κ. Βαρουφάκης.

«Αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της κοινής λογική»

Παράλληλα, εκφράζει τη συμπαράστασή του στις καθαρίστριες με συμβάσεις έργου, οι οποίες απολύθηκαν με τη λήξη της σύμβασης, επισημαίνοντας ότι ήδη προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή διάταξη για την εκ νέου απασχόλησή τους με συμβάσεις έργου έως το τέλος του 2015, δίνοντας με τον τρόπο αυτό προσωρινή ανακούφιση στο πρόβλημά τους.
Επίσης, αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης, υπάρχει προσωπική του δέσμευση ότι στους επόμενους μήνες, σε συνεννόηση με το συναρμόδιο υπουργείο, θα γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της κοινής λογικής.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *