Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

Δημοψήφισμα ο Σόιμπλε, δημοψήφισμα και ο Ντάισελμπλουμ

«Εάν η Ελλάδα θέλει δημοψήφισμα, θα πρέπει να κάνει. Μπορεί αυτό να είναι το σωστό μέτρο» είπε προσερχόμενος στο Eurogroup o Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπογράμμισε πως η οποιαδήποτε απόφαση για δημοψήφισμα ανήκει στους Έλληνες πολιτικούς. «Η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων δεν με ανησυχεί», είπε χαρακτηριστικά.
Η προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας είναι το τέλος Ιουνίου οπότε τελειώνει η παράταση, είπε ακόμη ο κ. Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας πως περιμένει να ακούσει τι έχουν να πουν οι εκπρόσωποι των θεσμών σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί, αλλά και το τι θα πρέπει «να αναμένουμε για τις επόμενες εβδομάδες». Όπως ανέφερε, στη σημερινή συνεδρίαση δεν υπάρχει κάποιο τελικό αποτέλεσμα το οποίο μπορούν να συζητήσουν οι Υπ.Οικ της Ευρωζώνης και ο στόχος θα είναι να αποτιμήσουν τη μέχρι τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων.
Σημείωσε πάντως, πως φαίνεται οι διαπραγματεύσεις να είναι σε πιο θετική κατεύθυνση από την προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει η πολιτική βούληση, έτσι ώστε να μπει η Ελλάδα και πάλι στο δρόμο της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.
Ερωτηθείς εάν το σημερινό Eurogroup μπορεί να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος ρευστότητας της Ελληνικής οικονομίας, απάντησε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι απολύτως ανεξάρτητη και το Eurogroup σε καμία περίπτωση δεν είναι σε θέση να στείλει σήμα στην ΕΚΤ για το τι θα κάνει.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου