Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Νέο «κρούσμα» Στουρνάρα: Με ποια διαδικασία προσέλαβε στην ΤτΕ στενή συνεργάτιδά του προκαλώντας αντιδράσεις


Νέες σκιές πέφτουν πάνω από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή αυτή τη φορά τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το διαγωνισμό για τη πληρωμή πέντε θέσεων έμμισθων δικηγόρων για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών της ΤτΕ.
Σε ένα διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν 735 δικηγόροι επελέγησαν τελικά εννέα. Μεταξύ αυτών, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Δημοκρατίας, η δικηγόρος Μάρθα Καββαθά, στενή συνεργάτης του κ. Στουρνάρα από τη θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών, από τα χέρια της οποίας έχουν περάσει πολλά από μνημονιακά νομοσχέδια της περιόδου 2012-2014. 
Σημειώνεται ότι η ΤτΕ είχε προκηρύξει στις 5 Δεκεμβρίου 2014 διαγωνισμό για την πλήρωση πέντε θέσεων έμμισθων δικηγόρων, με σύμβαση έμμισθης εντολής και πλήρη απασχόληση, για την κάλυψη ισάριθμων θέσεων της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών (τελικά προσελήφθησαν εννέα άτομα).
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η σχετική προκήρυξη είχε προκαλέσει αντιδράσεις εντός της τράπεζας, καθώς η Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών θεωρείται ήδη υπερστελεχωμένη. 
Παράλληλα, εκφράστηκαν πολλές αντιδράσεις για το γεγονός ότι η ΤτΕ απέκλεισε δικηγόρους άλλων περιοχών της Ελλάδας.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *