Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

"Nein" σε χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής λέει η Γερμανία


“Λόγω των χρεών στην ΕΕ, που εξακολουθούν να παραμένουν σε υψηλό επίπεδο, δεν βλέπουμε καμία πιθανότητα για επεκτατική δημοσιονομική πολιτική”, αναφέρει εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Nein» σε χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής λέει η Γερμανία - Δεν έχουμε περιθώριο

Απορρίπτει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών τη θέση της Κομισιόν για χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής το επόμενο έτος.

«Τηρούμε επικριτική στάση έναντι της ανάλυσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συνολική δημοσιονομική στάση της ευρωζώνης», ανέφερε σε δήλωσή του προς το Reuters εκπρόσωπος του υπουργείου.

«Λόγω των χρεών στην ΕΕ που εξακολουθούν να παραμένουν σε υψηλό επίπεδο, δεν βλέπουμε καμία πιθανότητα για επεκτατική δημοσιονομική πολιτική», τόνισε, συμπληρώνοντας πως δεν υπάρχει ανάγκη για ένα τέτοιο βήμα και λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής ανάκαμψης στην ευρωζώνη.

«Δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο ελιγμού στη Γερμανία λόγω των μεσοπρόθεσμων προκλήσεων», σημείωσε.


Η Κομισιόν ουσιαστικά κάλεσε χθες τη Γερμανία να αυξήσει τις δαπάνες σε ένα εκλογικό έτος, καθώς οι Βρυξέλλες αρχίζουν να αλλάζουν στάση σε ό,τι αφορά στη λιτότητα, προωθώντας τη χαλάρωση των προϋπολογισμών διαφόρων χωρών της ευρωζώνης για το 2017. 



0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *