Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ας πούμε και μια αλήθεια...

Από τις 21 Ιανουαρίου στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ένα βίντεο του γαλλικού καναλιού France2. Το αναρτήσαμε κι εμείς. Ένα βίντεο που μιλάει για διεθνές σκάνδαλο, εν ψυχρώ ξεπούλημα κι εκμετάλλευση – καταστροφή τοπίου μεγάλης αξίας και καλλονής, της Χαλκιδικής, συγκεκριμένα. Μιλάει επίσης για παραγοντισμούς, για αδιαφανείς διαδικασίες, για Δήμαρχο που νοιάζεται, ως συνήθως, να «βολέψει» τους δικούς του. Δεν το γύρισε ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό το βίντεο, εγγυημένα. Δε φτάνει μέχρι εκεί η χάρη του. Και μιλάει δημόσια – πανευρωπαϊκά, παγκόσμια – για μια αιτία προαναγγελθείσας αναταραχής. Κάποιος πρέπει να το δείξει στον κ. Δένδια. Της Βικτώριας Τράπαλη. 

Γιατί η μια περίπτωση είναι να είναι κατασκευασμένα από αφανείς, σκοτεινούς κύκλους, με βεβαιότητα ξένους προς την όποια κοινοβουλευτική αριστερά ξέρουμε από τη μεταπολίτευση και μετά, τα θλιβερά συμβάντα που παρακολουθούμε τελευταία στους δέκτες μας (και δεν είναι μόνο οι χτεσινοί βανδαλισμοί στις Σκουριές, έλαβε κι ο Μέργος, μετά το Στουρνάρα, σήμερα φακελάκι με σφαίρα. Η λίστα της απειλούμενης ή έμπρακτης βίας έχει γίνει καθημερινό μας ψωμοτύρι).
Διαβάστε αναλυτικά στο tvxs.gr: Η Ελλάδα πουλάει δάση, χαλκό και την ψυχή της
Αν, από την άλλη, όλα αυτά τα περιστατικά δεν αποτελούν προϊόν υπόγειας, παρακρατικής μεθόδευσης, αν ο υπουργός κι η πολιτεία δεν έχουν καμιά ένδειξη περί ενός τέτοιου ενδεχόμενου, ίσως αποτελούν αποτύπωση του κοινώς λεγόμενου λαϊκού αισθήματος, όπου αυτό είναι πραγματικά πολύ πιο επικίνδυνο. Και – επανερχόμενοι στο γαλλικό βίντεο – επιμένουμε πως είναι ένα ντοκουμέντο που ο κ. Δένδιας οφείλει να δει, κι οφείλει να παρακολουθεί τα καθημερινά διεθνή ή εγχώρια δημοσιεύματα για το μεγάλο ξεπούλημα όπως κατά κόρον χαρακτηρίζεται η διαχείριση της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει, για να καταλάβει σε ποιο βαθμό προκαλείται ο κόσμος να βγει από τα ρούχα του, που λέει κι ο λαός.
Να ρίξει μια ματιά στα ρεπορτάζ για τα ψυχιατρεία όπου καίγονται ζωντανοί, αλυσοδεμένοι ασθενείς, λόγω περικοπής κονδυλίων, τους μισθούς που συνεχίζουν ν’ αποστέλλονται σε έξι μήνες φυλακισμένους καταχραστές του ΙΚΑ, για τις φρεγάτες που φαίνεται θα αγοράσουμε από τον κ. Ολάντ μέσα στο συγκεκριμένο οικονομικό περιβάλλον. Πραγματικά πρέπει να αφιερώσει λίγο χρόνο. Δε θα μας βάλει να σκοτωθούμε άλλο μεταξύ μας, δείχνοντας υποτιθέμενους ενόχους σε αντίπαλα στρατόπεδα. Ή είναι εγκάθετη η εκτροπή, ή είναι βαθύ, κοινό κοινωνικό μας ζήτημα. Οπότε, να καίγεται το σύμπαν και να του βάζουμε ένα μπουρλότο παραπάνω για επικοινωνιακά και πολιτικάντικα παιχνιδάκια, δε λέει.
Στο τέλος – τέλος, κ. Δένδια, προστάτης του Πολίτη έχετε ορκιστεί, όχι καθαρίστρια που παραχώνει τη σκόνη κάτω από το χαλί. Ή μπουλντόγκ που γαυγίζει για να κάτσουμε όλοι ήσυχοι.

Αeginalight http://tvxs.gr/

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *