Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Συνεχίζει στο δρόμο του αυταρχισμού η κυβέρνηση: Αποφασίστηκε η επιστράτευση των ναυτεργατών

Την επιστράτευση των ναυτεργατών ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Κ. Μουσουρούλης, με ισχύ από αύριο το πρωί στις 6.00'

Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν η απόφαση έχει τη σύμφωνη γνώμη των άλλων δυο κυβερνητικών εταίρων και κυρίως της ΔΗΜΑΡ της οποίας τα στελέχη μέχρι αργά το μεσημέρι σήμερα υποστήριζαν την εκδοχή της αναμονής μέχρι και αύριο. 

Από το Μέγαρο Μαξίμου διευκρινίζουν ότι προκρίθηκε η ανάγκη να υλοποιηθεί η απόφαση της επιστράτευσης καθώς το τελεσίγραφο που είχε θέσει στους απεργούς μέχρι αύριο το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης κατέστη ανενεργό μετά την σημερινή απόφαση της ΠΝΟ για νέα 48ωρη απεργία. (Πηγή ρεπορτάζ: capital.gr)

Σε δηλώσεις του ο κ. Μουσουρούλης τόνισε: «Η κυβέρνηση κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ικανοποιήσει τα αιτήματα των ναυτεργατών. Κάναμε εξαντλητικό διάλογο και δώσαμε συγκεκριμένες λύσεις. Όπως φαίνεται από την απόφαση της ΠΝΟ, δυστυχώς μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν δίνουν περιθώρια για διάλογο» υποστήριξε ο υπουργός Ναυτιλίας. Από την πλευρά τους, οι ναυτεργάτες δείχνουν αμετακίνητοι με τον πρόεδρο της ΠΝΟ, Αντώνη Νταλακογιώργο να δηλώνει ότι «θα κουρελιάσουμε το χαρτί της επιστράτευσης». 

«Η κυβέρνηση βάζει σε κίνδυνο τη χώρα και τον λαό σε μεγάλη περιπέτεια με τον αυταρχισμό που επιδεικνύει στις δίκαιες και νόμιμες διεκδικήσεις των εργαζομένων» σημείωσε ο Πρόεδρος της ΠΝΟ, Αντώνης Νταλακογιώργος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8. 

«Θα κουρελιάσουμε το χαρτί της επιστράτευσης και θα το στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ για τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας αναφορικά με την καταβολή των αναδρομικών και των δεδουλευμένων ο κ. Νταλακογιώργος δήλωσε ότι αποδείχθηκαν «λόγια του αέρα χωρίς κανένα αντίκρισμα».

Στις 18:00 το κάλεσμα σε απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά


Σε συμπαράσταση στους απεργούς και σε απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά, στις 6 το απόγευμα της Τρίτης, καλούσε, πριν ακόμη βγει η απόφαση της επιστράτευσης, το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς: 
Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς: Κάλεσμα για συμπαράσταση στους ναυτεργάτες


Δηλώσεις στήριξης στους ναυτεργάτες είχε πραγματοποιήσει νωρίτερα και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μ. Διακάκη:


«Κυβερνητικού έργου συνέχεια...η Ελλάδα των 2 ηπείρων και των 5 θαλασσών, βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην φτωχοποίηση και την διάλυση, με την πολιτική που ασκεί η τρικομματική συγκυβέρνηση, προκειμένου να φανεί, αντάξια των προσδοκιών της Τρόικα και πειθήνιο όργανο των έξωθεν εντολών .


Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας οδηγεί χιλιάδες Έλληνες ναυτεργάτες στην ανεργία αφού καταργεί στην ουσία τις οργανικές θέσεις των πλοίων και την δεκάμηνη απασχόληση.


Καταργεί επίσης, κάθε συλλογική σύμβαση εργασίας για τα ποντοπόρα πλοία, αφού οι Έλληνες ναυτεργάτες οδηγούνται σε ατομικές συμβάσεις με τους πλοιοκτήτες, για ναυτολόγηση σε θέσεις κατώτερου πληρώματος.


Οι χειρισμοί της κυβέρνησης, με την εφαρμογή τέτοιων σχεδίων νόμου, ανοίγουν το δρόμο για περαιτέρω απολύσεις, μειώσεις αποδοχών των Ελλήνων ναυτεργατών και ασυδοσία από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες.


Την ίδια στιγμή, που το υπουργείο Ναυτιλίας διατείνεται ότι ενδιαφέρεται για την αναβάθμιση και την ανάπτυξη των νησιών μας, δημιουργεί συνθήκες απομόνωσης, άρα και υποβάθμισης τους, περιορίζοντας τον χρόνο δρομολόγησης των πλοίων και οδηγώντας στην μείωση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων.


Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ δηλώνει αλληλέγγυος σ΄ αυτόν τον δίκαιο αγώνα και μάχεται για την απόσυρση ενός νομοσχεδίου, που βυθίζει αύτανδρη την ελληνική ναυτική οικογένεια και τους Έλληνες ναυτεργάτες».


Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για την επιστράτευση



Ακραίο, αντιδημοκρατικό μέτρο χαρακτηρίζει η ΓΣΕΕ την επιστράτευση, με αφορμή τη σχετική απόφαση της κυβέρνησης για τους ναυτεργάτες:  ΓΣΕΕ: Ακραιό, αντιδημοκρατικό μέτρο η επιστράτευση
http://www.left.gr/

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *