Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Χωρίς Δ-ένδεια

Του Κώστα Bαξεβάνη - Hot Doc

Η ερώτηση είναι απλή. Πρέπει τελικά να είμαστε νόμιμοι, ή νόμιμοι με τον τρόπο που θέλει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Δένδιας; Γιατί αυτά τα δύο δεν ταυτίζονται. Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα η νομιμότητα δεν έχει τα πορτρέτα που κυκλοφόρησε η Ελληνική Αστυνομία με τους κατηγορούμενους για ληστεία, ίσως και για τρομοκρατία, αιμόφυρτους, μελανιασμένους, πρησμένους.

 Η νομιμότητα του Νίκου Δένδια δεν είναι μόνο επιλεκτική, σπάζοντας κεφάλια ανάλογα με την προσωπική διαβάθμιση που αποδίδει στο έγκλημα, είναι και προσβλητική για όσα κατάφερε να κατακτήσει αυτή η κοινωνία.


Το πιο ανησυχητικό δεν είναι που κακοποίησαν κάποιους νεαρούς ισχυριζόμενοι αντίσταση κατά της αρχής, όπως κάποτε ισχυρίζονταν πως εκπυρσοκρότησαν τα υπηρεσιακά περίστροφα και σκότωναν Αλβανούς. Το πραγματικά ανησυχητικό είναι πως, αφού επέδειξαν τη βαρβαρότητα σε αυτούς που είχαν συλλάβει, δεν δίστασαν να την διαφημίσουν ως το αποτέλεσμα που μπορεί να έχει ο καθένας αν δεν συμμερίζεται τη νομιμότητα Δένδια. Δηλαδή δεν αναρωτήθηκαν αν πρέπει να δημοσιοποιήσουν τις φωτογραφίες που αποδείκνυαν την κακοποίηση, αλλά το έκαναν απροκάλυπτα για να δώσουν το μήνυμα. «Εμείς είμαστε η νομιμότητα, με τον τρόπο που την εννοούμε».

Δύο από τις φωτογραφίες είναι εμφανές πως έχουν περάσει από fotosop για να σβηστούν σημάδια κακοποίησης. Χοντροκομμένα και Η συνέχεια στην ιστοσελίδα μας
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *