Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Ο Βρούτσης «καπέλωσε» τον Σαμαρά

Ο τ. διοικητής του ΟΓΑ, Π. Πέτρουλας, καταγγέλλει στην «Εφ.Συν.» το παρασκήνιο της αποπομπής του

Του Τζώρτζη Ρούσσου

Την καμαρίλα της παλαιοκομματικής λογικής που διαπνέει τη συγκυβέρνηση των Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, αναδεικνύει η υπόθεση της αποπομπής του Π. Πέτρουλα, διοικητή του ΟΓΑ. Μια λογική που επιτάσσει να διοριστούν «τα δικά μας» παιδιά… Ακόμη και τώρα που το σκηνικό στην κεντρική πολιτική σκηνή έχει συντριβεί, λογικές Μαυρογιαλούρου διαπνέουν τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Βρούτση και το κομματικό επιτελείο της Ν.Δ.

Ο κ. Πέτρουλας καταγγέλλει στην «Εφ.Συν.» ότι βρέθηκε στο επίκεντρο αυτής της «καμαρίλας» όταν την προηγούμενη Τρίτη και ενώ ο υπουργός Γ. Βρούτσης είχε από τις 4 Φεβρουάριου υπογράψει, εν αγνοία του, τη λήξη της θητείας του, του τηλεφώνησε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς για να κανονίσουν τα οικονομικής φύσης θέματα του ΟΓΑ για το επόμενο 6μηνο!!!


«Στις 11.15 το πρωί δέχτηκα τηλεφώνημα από τον κ. Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός, αφού δέχτηκε την πληροφόρηση σε σχέση με το σχεδιασμό του επόμενου εξαμήνου, μου έδωσε οδηγίες για τα χρήματα που θα πρέπει να κατευθυνθούν στον ΟΓΑ από το υπουργείο Οικονομικών» είπε στην «Εφ.Συν.» ο κ. Πέτρουλας.

Το φοβερό είναι ότι την ίδια ημέρα στις 17.30 ο Δ. Κοντός (κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. και πρώην γενικός γραμματέας τού τότε υπουργείου Απασχόλησης στις κυβερνήσεις του Κ. Καραμανλή) περνούσε από τις επιτροπές της Βουλής ως ο νέος διοικητής του ΟΓΑ.

Για τον κ. Πέτρουλα το γεγονός της επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό δείχνει ότι εκείνος δεν γνώριζε τις… κινήσεις του υπουργού του Γ. Βρούτση. Μάλιστα σε σχετική επικοινωνία με τον κ. Βρούτση, ο υπουργός τον πληροφόρησε ότι η τρικομματική κυβέρνηση αποφάσισε η θέση του διοικητή του ΟΓΑ να καταληφθεί από κομματικό στέλεχος της Ν.Δ.!!!

«Κατ” αρχήν είναι απαράδεκτη η κατανομή της εξουσίας από την τρικομματική, όπου ουσιαστικά διεξάγεται μοίρασμα των θέσεων σε ημετέρους. Θέλω να πω ότι σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές θα έπρεπε να αξιολογηθούν όσοι ασκούν εξουσία και να αντικατασταθούν οι αναποτελεσματικοί. Δεν μπορεί να επικρατεί η λογική τού να τακτοποιήσουμε τα δικά μας παιδιά» ήταν το σχόλιο του οικονομολόγου Π. Πέτρουλα για την κατάσταση που βίωσε. Οπως δε ξεκαθάρισε, δεν σκοπεύει να κινηθεί νομικά για να επιδιώξει την αποζημίωσή του.
http://www.efsyn.gr/ 15/02/2013

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *