Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

«Χρυσαυγίτικη» ντροπολογία από την Νέα Δημοκρατία

Του Λευτέρη Γαλανού
galanos@parliament.gr

Δεξιό μέτωπο για φυλετική «καθαρότητα» στις Ενοπλες Δυνάμεις συγκροτείται, μετά την πρωτοβουλία 84 βουλευτών της Ν.Δ. να καταθέσουν στη Βουλή αναχρονιστική (ν)τροπολογία, σχετικά με την επαναφορά του γένους ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές.

Η Ν.Δ. του Α. Σαμαρά, μετά τις εξελίξεις στον νόμο περί ιθαγένειας, φαίνεται να υιοθετεί την πιο ακραία εθνικιστική «ατζέντα». Τον σχεδιασμό είχαν προαναγγείλει πριν από λίγες ημέρες οι «6μέρες» ωστόσο, λόγω των ισορροπιών που υπάρχουν στην τρικομματική κυβέρνηση, υπήρχε διστακτικότητα από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Αμυνας να φέρει τη σχετική ρύθμιση, παρά τις πιέσεις που υπήρχαν από ακροδεξιούς αποστράτους. Το εμπόδιο ξεπεράστηκε με πρωτοβουλία του γ.γ της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκου και του γ.γ της Κ.Ο. της Ν.Δ. Θ. Μπούρα, που υπογράφει πρώτος την τροπολογία, η οποία για να περάσει χρειάζεται τις ψήφους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής. 


Το γεγονός ότι συγκροτείται για μία ακόμη φορά εντός της Βουλής «δεξιό» μέτωπο (η προηγούμενη φορά ήταν στην τροπολογία με τους μουφτήδες) φαίνεται από την αντίδραση της Χρυσής Αυγής, που εκλαμβάνει την εξέλιξη αυτή ως δική της «μεγάλη νίκη». Σημειώνουν, μάλιστα, ότι «η κυβέρνηση μετά την κατακραυγή σύρεται πίσω από την ατζέντα της Χ.Α.» και ότι «αποσύρουν άρον άρον τους αλλοδαπούς από τις Στρατιωτικές Σχολές». Οξύμωρο της υπόθεσης; Οτι η τροπολογία έχει κατατεθεί σε Κύρωση Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Νιγηρίας (!), που αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη. 

Τα νέα δεδομένα φαίνεται πως ικανοποιούν και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχ. Κωσταράκος έγραψε στο twitter: «Ηρθε χρονικά η στιγμή να ρυθμίσουμε νομοθετικά το θέμα του γένους των εισακτέων στις Στρ. Σχολές. Επιβάλλεται να είναι Ελληνες το γένος». Συμπλήρωσε, απλώς, ότι «η ρύθμιση του ελληνικού γένους δεν αφορά στους στρατιωτικούς φίλων χωρών που εκπαιδεύονται στις Στρ. Σχολές μας και στελεχώνουν τις δικές τους Ε.Δ.».

Το ερώτημα είναι τι θα κάνουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Σημειώνεται, ότι ο Ευάγ. Βενιζέλος ως υπουργός Αμυνας το 2010, επικαλούμενος την ευρωπαϊκή νομοθεσία, είχε αφαιρέσει ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές το γένος, προβλέποντας ως προϋπόθεση την ελληνική ιθαγένεια. Οι «6μέρες» σε κεντρικό τους παραπολιτικό είχαν επισημάνει -που αποτελεί και το πιο ισχυρό επιχείρημα ότι πρέπει να ισχύει η ελληνική ιθαγένεια και όχι το γένος- ότι ο σημερινός επικεφαλής των Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, Αμερικανός ναύαρχος Τζον Σταυρίδης, είναι Ελληνοαμερικανός, όπως και ο νέος -από τον προσεχή Απρίλιο- Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Μεγάλης Βρετανίας, ναύαρχος Τζορτζ Ζαμπέλας είναι ελληνικής καταγωγής, ανιψιός μάλιστα ενός από τους στενότερους συνεργάτες του Ωνάση!

Το πιο αναχρονιστικό επιχείρημα της Ν.Δ. είναι ότι 7% του συνόλου των σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές δεν είναι Ελληνες το γένος, χωρίς ωστόσο να επισημαίνουν ότι προφανώς σε αυτούς περιλαμβάνονται κι εκείνοι που πληρώνουν δίδακτρα.
http://www.6meres.gr/
Ημ. δημοσίευσης: Τρίτη 26-2-13

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *