Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Σύμβουλος του Α. Σαμαρά ο δικηγόρος της λίστας Λαγκάρντ!

Μείζον θέμα ανακύπτει για το Μέγαρο Μαξίμου λόγω της εμπλοκής του πρωθυπουργικού συμβούλου Σ. Παπασταύρου στη λίστα Λαγκάρντ. Ο “προϊστάμενος Γραφείου Ε.Ε. και Διεθνών Σχέσεων Γραμματείας Πρωθυπουργού” τελεί ταυτόχρονα και δικηγόρος του επιχειρηματία Σ. Μιονί, του βασικού ονόματος δηλαδή της περιβόητης λίστας με τον λογαριασμό των 550 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο Α. Σαμαράς, που στη συνέντευξή του στην “Καθημερινή” της 13ης Οκτωβρίου 2012 είχε επιλέξει, σε ένα ασυνήθιστο για πρωθυπουργό φωτογραφικό στιγμιότυπο, να συνοδεύεται από τον κ. Παπασταύρου, προτίμησε χθες πάντως να μην απαντήσει ο ίδιος στα τέσσερα καυτά ερωτήματα που του απηύθυνε η αξιωματική αντιπολίτευση αφήνοντας τον συνεργάτη του να βγάλει εκείνος τα κάστανα από τη φωτιά. Μετά από όλα αυτά, εύκολα εξηγείται και η ταραχή που αισθάνθηκε ο πρόεδρος της Προκαταρκτικής Επιτροπής Χ. Μαρκογιαννάκης...

Γι' αυτό ειδικότερα το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ υπενθυμίζει εν πρώτοις όσα έγιναν προχθές στη Βουλή, εκεί όπου “η χθεσινή τεχνητή ένταση στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για τη λίστα Λαγκάρντ στόχευε, όπως πάντα, στην παρεμπόδιση της διαλεύκανσης της υπόθεσης. Αυτή τη φορά επιχειρήθηκε να αποτραπεί η διερεύνηση του συγκλονιστικού στοιχείου ότι το δεξί χέρι του πρωθυπουργού κ. Σταύρος Παπασταύρου φέρεται ως συνδιαχειριστής επενδυτικού fund συνδεόμενου με τη μεγαλύτερη κατάθεση στη λίστα Λαγκάρντ, που αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 550 εκατομμυρίων δολαρίων! Το στοιχείο αυτό, που δημοσιεύεται σήμερα, δεν μπορεί να μείνει αδιευκρίνιστο”.
Άρα, λοιπόν,“ο κ. Σαμαράς οφείλει να απαντήσει: Έχει ζητήσει και λάβει εξηγήσεις από τον σύμβουλό του για το θέμα αυτό;”.
Ερώτημα δεύτερο: “Σε ποιες άλλες δραστηριότητες εμπλέκεται ο σύμβουλός του, ο οποίος προετοιμάζει τα ταξίδια του πρωθυπουργού στο εξωτερικό και τον συνόδευσε μάλιστα και στην επίσημη επίσκεψή του στο Κατάρ;”.
Το όνομα του Σ. Παπασταύρου δεν εμπλέκεται όμως μόνο στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ: “Έχει ο κ. Παπασταύρου σχέση με την εταιρεία Siemens και ποια; Είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο κ. Παπασταύρου προετοίμασε το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Γερμανία, την παραμονή του οποίου υπογράφηκε ο ανυπόγραφος επί μήνες σκανδαλώδης εξώδικος συμβιβασμός που είχε διαπραγματευθεί ο κ. Βενιζέλος; Η λαϊκή απαίτηση για διαφάνεια, ισονομία και δικαιοσύνη υπαγορεύει να χυθεί άπλετο φως σε αυτή την υπόθεση, που αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου της καθεστωτικής δικομματικής διαπλοκής, της καθιερωμένης ανομίας και της βαθιάς διαφθοράς. Κάθε προσπάθεια να προστατευθούν συγκεκριμένα εμπλεκόμενα πρόσωπα και συμφέροντα θα πέσει στο κενό”.
Και η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου καταλήγει με την επισήμανση: “Συμπληρώθηκαν 4 μήνες επεξεργασίας των δεδομένων από το ΣΔΟΕ. Πού βρίσκεται η έρευνα σε σχέση με τη μεγαλύτερη κατάθεση των 550.000.000;”.
Τι απαντά (;) ο Σ. Παπασταύρου
Απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο θεσμικός σύμβουλος του πρωθυπουργού υποστηρίζει: “Θα το πω άλλη μία φορά για εκείνους που, δήθεν, δεν το ξέρουν: Ήμουν δικηγόρος διεθνούς επενδυτικής εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων που δραστηριοποιείτο κυρίως στο εξωτερικό. Δεν έχω, όμως, καμία σχέση με φαντασιώσεις για λογαριασμούς 550 εκατομμυρίων ευρώ, με Siemens, C4I, Κατάρ κ.λπ. Το όνομά μου υπάρχει στη λίστα λόγω ενός εταιρικού λογαριασμού που δεν ανήκει σε εμένα αλλά σε επιχειρηματία πελάτη μου, όπως επιβεβαιώθηκε καθαρά από την αρχή και από τον ίδιο. Όμως θέμα υπάρχει. Θέμα πολιτικού αμοραλισμού του ΣΥΡΙΖΑ, που πιστεύει ότι η πολιτική ασκείται με ψεύτικες κατηγορίες και κύματα λάσπης”.
Σε απαντητικό σχόλιο το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως η δήλωση Παπασταύρου επιβεβαιώνει την ανακοίνωσή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού “δέχεται ότι είναι συνδιαχειριστής του επενδυτικού fund που βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ”, όπως και ότι είναι συνεργάτης του κ. Σαμαρά.
“Τα βασικά όμως ερωτήματα αφορούν στον ίδιο τον πρωθυπουργό και στην κάλυψη που παρέχει στον σύμβουλό του και σε ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υπόθεση της λίστας και όχι μόνο. Παραμένει επίσης αναπάντητο το ζήτημα της έρευνας από το ΣΔΟΕ της συγκεκριμένης κατάθεσης”, καταλήγει.
Ν.ΠΑΠ. http://www.avgi.gr/

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *