Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Κυνικός Φαήλος για τους ηλικιωμένους

Παπαδημητρίου Νίκος















Δήλωση που μόνο με τον ελληνικής έμπνευσης Καιάδα μπορεί να παραλληλισθεί έκανε για τους πλέον αδύναμους συμπολίτες μας, τους ηλικιωμένους, ο συνεργάτης του πρωθυπουργού (αλλά και συνήγορος του επιχειρηματία Δ. Μελισσανίδη) Φαήλος Κρανιδιώτης.
"Όταν πεθάνει ο γέρος σου δίπλωσέ τον και βάλτον σε χαρτόκουτο"
Το προκλητικό όσο και απάνθρωπο σχόλιο έγινε δεκτό με οργή από “ανώνυμους” όσο και επώνυμους συμπολίτες. Οξύτατη και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου κρατούσε αποστάσεις, με τρόπο τέτοιο πάντως ώστε να αφήνει ανοιχτούς συγχρόνως τους διαύλους Σαμαρά - Κρανιδιώτη...
Ο διάλογος που είχαν στο twitter ο επονομαζόμενος “Ρασκόλνικοφ” και ο φίλος από τα παλιά του Αντ. Σαμαρά, έχει ως εξής... Ρασκόλνικοφ: “Βία είναι ο γέρος μου που πάει στον γιατρό και βρίσκει ταμπελάκι, 'τέλειωσαν οι 10 δωρεάν επισκέψεις'! Αν πεθάνει, θα σ'τον φέρω!”
Φ. Κρανιδιώτης: “Ευχαρίστως, αλλά πού να τον βάλουμε; Α, έχω όμως μια κούτα από τηλεόραση (ασπρόμαυρη). Αν τον διπλώσεις πριν παγώσει, θα χωράει”...



ΣΥΡΙΖΑ: Επίδειξη ακροδεξιού κυνισμού από τον συνεργάτη του Α. Σαμαρά
Στα όσα είπε ο πρωθυπουργικός φίλος, αντέδρασε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: “O σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Φαήλος Κρανιδιώτης περιφέρεται στα κοινωνικά μέσα, κάνοντας δημόσια επίδειξη ακροδεξιού κυνισμού, φραστικού τραμπουκισμού και προκλητικής πολιτικής απρέπειας απέναντι σε έναν άγνωστό του πολίτη, ο οποίος εξέφρασε την αγωνία του για τη ζωή του πατέρα του", σημειώνει θέτοντας παράλληλα το καίριο ερώτημα προς τον πρωθυπουργό: “Ο κ. Σαμαράς, που δεν φείδεται χαρακτηρισμών για τους πολιτικούς του αντιπάλους, θα διατηρήσει στη θέση του συμβούλου αυτόν τον εκλεκτό και στενότατο συνεργάτη του;".
Θέμα παραμονής του Φ. Κρανιδιώτη στην πρωθυπουργική αυλή δεν τέθηκε κατ' ουσίαν, όπως διεφάνη άλλωστε και από τις δηλώσεις Μουρούτη - Κεδίκογλου, οι οποίοι όμως, βλέποντας τη βροχή θυμωμένων σχολίων, αναγκάστηκαν να τον αποδοκιμάσουν.
Είναι, παρά ταύτα, χαρακτηριστικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κράτησε επιφυλάξεις για το αν, όντως, είχε γίνει το συγκεκριμένο σχόλιο. Ερωτηθείς από το Vima FM, ο Σ. Κεδίκογλου είπε: «Σίγουρα αυτό που άκουσα ήταν αποκρουστικό. Αν υπάρχει αυτή η παραδοχή, με εκπλήσσει. Πάντως, αυτό που άκουσα, ήταν μια αποκρουστική δήλωση».
Από την πλευρά του πάντως, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Μουρούτης, χαρακτήρισε το εν λόγω σχόλιο «απαράδεκτο - έστω και ως πλάκα», υποδεικνύοντας στον Φ. Κρανιδιώτη ότι «οφείλει να ζητήσει συγγνώμη, έστω και αν δεν το εννοούσε». Εκείνος όμως όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη, αντιθέτως επέμεινε λέγοντας ότι “σοβαρή συζήτηση με ψευδώνυμους τύπους που θέλουν να στείλουν πεσκέσι τον 'πατέρα' τους άμα... πεθάνει εγώ δεν κάνω". Συνεπώς, έκανε... χιούμορ!

Δηλώσεις στην “Α”
Η εφημερίδα μας απευθύνθηκε στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και σε έναν συνταξιούχο για να μας πουν την άποψή τους.
Θεοδόσης Πελεγρίνης, πρύτανης Καποδιστριακού Πανεπιστημίου:
“Βία δεν είναι μόνο όταν κάποιος σε σπρώχνει στον γκρεμό να σε σκοτώσει. Βία είναι και όταν κάποιος σε αφήνει να πέσεις στον γκρεμό και δεν κάνει κάτι (έστω κάτι παραπάνω από την κανονικότητα της ζωής του) για να σε σώσει. Βία είναι και ο γιατρός που δεν χαλάλισε λίγη ώρα παραπάνω από το ωράριό του να σε σώσει. Το μόνο που χρειάζεται για να καταλάβεις τις διακρίσεις της βίας είναι λίγη ανθρώπινη ευαισθησία. Και δυστυχώς αντιδράσεις όπως αυτή του κ. Φ. Κρανιδιώτη σε κάνουν να πιστέψεις ότι αυτό που είναι αυτονόητο (ο άνθρωπος να έχει ανθρώπινη ευαισθησία) πρέπει να το διεκδικείς. Πρέπει να το διεκδικείς (για να μην παρεξηγηθώ) όχι με τη βία, αλλά με την αδιαφορία, με την αίσθηση ότι δεν μιλάς με ανθρώπους, αλλά με άλλους ζωντανούς οργανισμούς του πλανήτη μας, που δυστυχώς έχουν παρεισφρήσει ανάμεσά μας και οι οποίοι τρέφονται με τη βία".
Χρήστος Παπαδέας, συνταξιούχος ιδιωτικού τομέα:
“Το σχόλιο είναι μακάβριο και σοκαριστικό. Δείχνει δε το μέγεθος του κυνισμού και της απανθρωπιάς που χαρακτηρίζει τους υποστηρικτές μιας πολιτικής που εξοντώνει τα γηρατειά και αφαιρεί το μέλλον από τα νιάτα”.
http://www.avgi.gr/

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *