Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Ο Τραμπ θέτει ζήτημα αναβολής των εκλογών…στις ΗΠΑ.!



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έθεσε ζήτημα αναβολής των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, κάνοντας λόγο για κίνδυνο νοθείας που, όπως υποστηρίζει, συνδέεται με την πανδημία του κορωνοϊού…

«Με την ψήφο δια αλληλογραφίας (…) οι εκλογές του 2020 θα είναι οι πιο ανακριβείς και οι πιο νόθες στην ιστορία», έγραψε στο Twitter. «Θα ήταν πραγματική ντροπή για τις Ηνωμένες Πολιτείες», συνέχισε, και πρόσθεσε, θέτοντας το ερώτημα: «Αναβολή των εκλογών μέχρι ο κόσμος να μπορεί να ψηφίσει κανονικά και με ασφάλεια;».




Παρόλο που εκπρόσωποι του επιδίωξαν να «μαζέψουν» τη δήλωση, φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει περίεργα «παιχνίδια» στις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «απλώς έθεσε ένα ερώτημα», με την ανάρτησή του στο Twitter στην οποία αναφερόταν στην πιθανότητα αναβολής των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο της προεκλογικής του εκστρατείας. «Ο πρόεδρος απλώς θέτει ένα ερώτημα γύρω από το χάος που δημιούργησαν οι Δημοκρατικοί, με την επιμονή τους για ψηφοφορία αποκλειστικά δι αλληλογραφίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Χόγκαν Γκίντλεϊ.

Να σημειωθεί  ότι με βάση το Σύνταγμα, μόνο το Κογκρέσο έχει τη δικαιοδοσία να αποφασίζει για την αναβολή των προεδρικών εκλογών. Επίσης, το ζήτημα που θέτει ο Τραμπ (η επιστολική ψήφος λόγω πανδημίας) είναι κάτι που ισχύει εδώ και πολλά χρόνια σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ, κάτι το οποίο όμως δεν τον είχε… ανησυχήσει. 
























0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *