Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

“Εμείς δεν λογοκρίνουμε” – Ανακοίνωση-απάντηση του Αθήνα 9.84 στον Μπογδάνο



Ανακοίνωση με την οποία απαντά στην ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, στην οποία ζητά από τον σταθμό να πάρει θέση για το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Ελευθερίας Κουμάντου από τη Βικτώρια, εξέδωσε πριν λίγο ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9.84, όπου εργάζεται η ρεπόρτερ. Το μήνυμα του σταθμού προς τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας είναι σαφές: “Ο σταθμός ποτέ δεν λογόκρινε κανένα δημοσιογράφο και αυτό τον διακρίνει διαχρονικά από τα υπόλοιπα ΜΜΕ”.

Στην ανακοίνωσή του ο σταθμός διευκρινίζει ότι “οι δημοσιογράφοι του σταθμού έχουν ελευθερία λόγου και καλύπτουν τα γεγονότα, όπως εκείνοι κρίνουν, με γνώμονα το δημοσιογραφικό λειτούργημα και δεοντολογία.” Παράλληλα προσθέτει, το αυτονόητο όπως τονίζει ο σταθμός, “ότι δεν εκπροσωπεί ο εργαζόμενος-δημοσιογράφος ολόκληρο το Μέσο στο οποίο εργάζεται.”

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος την Τετάρτη το απόγευμα είχε παρευρεθεί στη ξενοφοβική συγκέντρωση που έγινε πλησίον της πλατείας Βικτωρίας, από περίπου 30 άτομα με εθνικιστικές και ρατσιστικές θέσεις. Στη διαδήλωση είχε παρευρεθεί και ο Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως “Έξω οι λάθρο από την Ελλάδα”.

Αμέσως μετά υπήρξε μεγάλο κύμα κριτικής σε βάρος του βουλευτή, ο οποίος με ανάρτησή του υπερασπίστηκε τη συμμετοχή του στη διαδήλωση, λέγοντας ότι δεν γίνεται οι συγκεκριμένοι πολίτες να βαφτίζονται φασίστες. Στην κριτική που του έγινε μάλιστα από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Ψυχογιό απείλησε με αγωγάρα, ενώ λίγες ώρες αργότερα στοχοποίησε τη δημοσιογράφο Ελευθερία Κουμάντου για το ρεπορτάζ της, μέσω του οποίου αναδείχτηκε μεταξύ άλλων η ωμή αστυνομική βία που ασκήθηκε σε βάρος των αντιφασιστών διαδηλωτών.


















   

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *