Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Επιβεβαιώνονται οι φόβοι για έξαρση της πανδημίας στην Ελλάδα



Τέταρτη συνεχή ημέρα με άνοδο του αριθμού νέων μολύνσεων 16 περιστατικά αφορούν εργαζόμενους σε δεξαμενόπλοιο που είναι αγκυροβολημένο στον Πειραιά.

Στον αριθμό 65 ανήλθαν σήμερα (Πέμπτη) τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Πρόκειται για την τέταρτη συνεχή ημέρα που υπάρχει άνοδος του αριθμού νέων μολύνσεων, καθώς καταγράφηκαν 27 κρούσματα την περασμένη Κυριακή, 35 τη Δευτέρα, 52 την Τρίτη και 57 την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται πως ημερήσιος αριθμός με πάνω από 50 μολύνσεις αποτελεί καμπανάκι για τους ειδικούς, αφού επιβεβαιώνει τη διασπορά. Ο κορονοϊός φαίνεται πως προχωρά με εκθετική ταχύτητα, δημιουργώντας προβληματισμό για το εάν θα μπορέσει να ανταποκριθεί το σύστημα υγείας στο προσεχές μέλλον. 



Παράλληλα, εξακολουθεί να καταγράφεται υψηλός αριθμός εισαγόμενων κρουσμάτων (34 σήμερα), να υπάρχουν πολλές μολύνσεις στα αστικά κέντρα (συνολικά 18 σε Αττική και Θεσσαλονίκη) αλλά και διάσπαρτα σε αρκετές περιοχές της χώρας, καθώς και να εντοπίζονται κρούσματα σε σημεία που μέχρι στιγμής δεν είχαν περιστατικά (π.χ. σήμερα ανακοινώθηκαν οι πρώτες τρεις μολύνσεις στην Κέρκυρα).

Σημειώνεται πως 16 περιστατικά εντοπίστηκαν σε εργαζόμενους ενός δεξαμενόπλοιου που βρίσκεται αυτή τη στιγμή αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ορισμένοι εργαζόμενοι εμφάνισαν συμπτώματα και ζήτησαν να εξεταστούν. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν θετικοί οκτώ Ινδοί και οκτώ Φιλιππινέζοι ναυτικοί του δεξαμενόπλοιου Merbabu, σημαίας Μάλτας. Το δεξαμενόπλοιο με 25 άτομα πλήρωμα είχε αναχωρήσει τελευταία φορά από την Τουρκία χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο τελικός προορισμός του.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορoνοϊού, ανέβηκε στο δεξαμενόπλοιο και πραγματοποίησε τεστ, τα οποία και βγήκαν θετικά σε Covid-19. Όλο το πλήρωμα παραμένει σε καραντίνα μέσα στο δεξαμενόπλοιο μέχρι νεοτέρας.



Αναλυτικά, σήμερα δηλώθηκαν 65 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία εντοπίστηκαν:

17 κρούσματα  κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
17 εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως, εκ των οποίων τα 16 εντοπίστηκαν σε εργαζόμενους σε δεξαμενόπλοιο που παραμένει αγκυροβολημένο έξω από Πειραιά
11 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής
7 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης
3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας
3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας
2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας
2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης
1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας
1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης
1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας 




















0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *