Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Παρέμβαση εισαγγελέα μετά το δημοσίευμα για το Μάτι



Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά το δημοσίευμα της Καθημερινής για απόπειρα συγκάλυψης στοιχείων για την τραγωδία στο Μάτι.

Δύο χρόνια μετά, στην επέτειο της τραγωδίας, ο καταγγέλων αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία αναφέροντας λεπτομερώς τις πιέσεις που δέχθηκε για να συγκαλύψει τους υπευθύνους για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, περιγράφοντας ως διαπραχθέντα αδικήματα την απόπειρα παράνομης βίας και την παράβαση καθήκοντος. Η μήνυσή του που θα αποτελέσει τη βάση της εισαγγελικής έρευνας ανατέθηκε στον εισαγγελέα Νικόλαο Αντωναράκο.

Στο μεταξύ, ο ανακριτής που χειρίζεται το φάκελο για τους χειρισμούς των υπευθύνων της φονικής πυρκαγιάς (αυτοδιοικητικούς παράγοντες και στελέχη τότε της Πυροσβεστικής, Πολιτικής Προστασίας κλπ) έχει ολοκληρώσει την ανάκριση και έχει αποστείλει τις πρώτες κλήσεις για απολογία στους εμπλεκόμενους, ξεκινώντας από τον τότε δήμαρχο Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη. Σημειώνεται επίσης πως πριν από λίγο καιρό, απορρίφθηκε αίτημα του ανακριτή για συμπληρωματική άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος κατά χαμηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής για «έκθεση ανθρώπων σε κίνδυνο», το οποίο όμως απορρίφθηκε από την Εισαγγελία, καθώς δεν προέκυπτε δόλος των πυροσβεστών.  











0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *