Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Πρώτη φορά Αριστερά (;) - by To Skouliki Tom


Αμηχανία προκάλεσαν τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, αφού τα κόλλυβα δεν έφτασαν για όλους, ενώ οι νεκροφόρες πηγαινοέρχονταν από τη Συγγρού στη Χαριλάου Τρικούπη και τα κοράκια δούλεψαν υπερωρίες μέχρι τα ξημερώματα.
Το πτώμα της Νέας Δημοκρατίας κηδεύτηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Ζάππειο – τί έχει τραβήξει κι αυτό το δύσμοιρο; -, ενώ το ΠΑΣΟΚ είχε θαφτεί εδώ και μήνες, οπότε χθες το βράδυ τελέστηκε το τρισάγιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ νίκησε. Βέβαια, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ άργησε 31 μήνες αλλά δεν πειράζει. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ο χάρτης βάφτηκε επιτέλους ροζ.
Εγώ τώρα γιατί χαίρομαι; Αφού ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ ψήφισα. Τελοσπάντων.
Ο Αλέξης Τσίπρας λοιπόν είναι Πρωθυπουργός – περίεργο δεν ακούγεται; – κι ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 36,34% καταλαμβάνει 149 έδρες στο νέο Κοινοβούλιο αποτυγχάνοντας να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Η απαγόρευση ψήφου σε 100.000 18άρηδες κι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες του εξωτερικού τελικά απέδωσε καρπούς. Μπράβο, Αντώνη! Να τα λέμε κι αυτά.
Δεδομένων των συνθηκών, ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγήθηκε σε αυτό που όλοι περιμέναμε, δηλαδή συνεργασία με τον Αναγκαίο Καλό ή καλύτερα με τον αναγκαίο ηλίθιο Πάνο Καμμένο.
Για όσους δε θυμούνται, οι ΑΝΕΛ εμφανίστηκαν στο προσκήνιο ως ένα κόμμα γεννημένο μέσα από το διαδίκτυο με μπροστάρη έναν τελειωμένο λαϊκιστή και στελέχη κάτι πολιτικούς απατεώνες που δεν έκρυψαν ποτέ τις ακροδεξιές απόψεις τους. Η παρουσία του Νίκου Νικολόπουλου στο κόμμα τα λέει όλα.
Οπότε καμία σχέση με αναγκαίο καλό. Αναγκαίο σκατό μπορεί.
Σε κάθε περίπτωση, ο Αλέξης Τσίπρας ορκίστηκε – με πολιτικό όρκο – πρωθυπουργός κι επισκέφτηκε το Σκοπευτήριο Καισαριανής για να τιμήσει τη μνήμη των πεσόντων, αν και το καταλληλότερο θα ήταν να πάει με τον Πάνο Καμμένο στο Γοργοπόταμο και να ανατινάξουν συμβολικά τη γέφυρα, όπως ο Ζέρβας με τον Βελουχιώτη – που είχε πει κι ο Πάνος.
Όποιος αριστερός σοκαρίστηκε με την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ – και να μην κάνει ούτε για τα μάτια του κόσμου πρόταση στο ΚΚΕ – μάλλον έλειπε από τη χώρα τους τελευταίους 2 μήνες. Από την άλλη, είναι λίγο γελοίο να βλέπεις άτομα που στήριξαν κυβερνήσεις με Βορίδη, Γεωργιάδη, Μπαλτάκο και Φαήλο να μιλάνε για ακροδεξιά στροφή του ΣΥΡΙΖΑ. Σκάστε επιτέλους!
Ο Αντώνης Σαμαράς αρνήθηκε να παραδώσει την εξουσία στον Αλέξη Τσίπρα και ζώστηκε με εκρηκτικά στο πρωθυπουργικό γραφείο, γεγονός που αποδεικνύει τον αντιεξουσιαστικό χαρακτήρα του τον οποίο κρατάει αληθινό ως το τέλος.
Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που απερχόμενος πρωθυπουργός αρνείται να παραδώσει στον επόμενο – μέχρι και ο Παπανδρέου παρέδωσε στον Μητσοτάκη. Όχι μαλακία, δεν παρέδωσε και η Χούντα.
Είναι κοινή ομολογία ότι η φετινή προεκλογική περίοδος ήταν η πιο διασκεδαστική των τελευταίων – αλλά και των επόμενων – 40 ετών, αν κι η κορυφαία δήλωση βγήκε χθες από το στόμα του Σταύρου Θεοδωράκη ο οποίος είπε ότι “χωρίς λεφτά, χωρίς χορηγούς , πετύχαμε το ακατόρθωτο, να μπούμε στη Βουλή”, οπότε στα γραφείο του Mega ο Μπόμπολας χέστηκε από τα γέλια.
Εν τω μεταξύ, ο ΓΑΠ ζήτησε δημοψήφισμα, για να μιλήσει, όπως είπε, ο λαός. Και ποιος μιλούσε χθες όλη μέρα, ρε γκάου; Ο Αντρέας απ’ τον τάφο; Άντε και γαμήσου ρε Γιωργάκη που το μόνο που κατάφερες ήταν να κάνεις την Ελλάδα “Papandreou free zone” μετά από 92 χρόνια. Παρεμπιπτόντως, σε ευχαριστούμε.
Δε θέλω να σας χαλάσω το τρελό μπολσεβίκικο πάρτι αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. To μισoί περίπου ψήφισαν ξανά ακροδεξιά, ναζιστικά, νεοφιλελεύθερα και μνημονιακά κόμματα, ενώ το 36% του εκλογικού σώματος παραμένει αδιάφορο (;) απέναντι στην εκλογική διαδικασία.
Η προτίμηση των Ελλήνων σε λούμπεν καρικατούρες τύπου Λεβέντη και πρώην τηλεστάρ, τη στιγμή που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απέσπασε μόλις 0,64%, λέει πολλά.
Όπως και να ‘χει, τα καθεστωτικά ΜΜΕ εκτέθηκαν για ακόμα μια φορά με τις δημοσκοπήσεις που μας πλάσαραν μήνες τώρα. Από σήμερα τα μέσα αυτά γίνονται αντικαθεστωτικά, πράγμα που τα καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνα. Το ίδιο, αν και σε μικρότερο βαθμό, ισχύει και για πολλά μέσα που μέχρι χθες ήταν αντικαθεστωτικά. Προσέξτε πολύ πώς θα εξελιχθούν.
Κι επειδή πρέπει πάντα να ευλογάμε τα γένια μας, θυμηθείτε αυτό που σας είχα πει πολλές μέρες πριν κι έγραψα αναλυτικά την Παρασκευή. Οι εταιρείες στοιχημάτων έπεσαν τρομακτικά μέσα στα αποτελέσματα. Να το έχετε υπόψη σας στις επόμενες εκλογές.
by To Skouliki Tom
(Ανήθικο δίδαγμα: Η πίεση που θα ασκηθεί στον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα τις επόμενες μέρες θα είναι ασφυκτική. Ελπίζω να αντέξει. Ελπίζω να βοηθήσει το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται υπό διάλυση και λογικά θα τον αφήσει για λίγο ήσυχο.)
(Ανήθικο δίδαγμα no.2: Σκεφτόμουν να ονομάσω το κείμενο “Πρώτη φορά ψεκασμένη Αριστερά” αλλά αποφάσισα να μην είμαι τόσο αυστηρός. Όχι από την πρώτη μέρα.)
(Ανήθικο δίδαγμα no.3: Ευχαριστώ κι από εδώ τους χιλιάδες ακροατές από την Ελλάδα και το εξωτερικό που χθες έκλεισαν τις τηλεοράσεις κι έμειναν μαζί μας στην 7ωρη μαραθώνια εκπομπή για τις εκλογές που κάναμε στονStreet Radio. Ήταν πολύ σημαντική η στήριξή σας για ένα μπλογκ που δεν τα παίρνει από κανέναν κι έναν ιντερνετικό σταθμό που δε χορηγείται από πουθενά. Μας τιμήσατε πραγματικά!)
(Ανήθικο δίδαγμα no. 4: Μπράβο σε όσους δε μάσησαν από τις απολιτίκ παπαριές του Ποταμιού και το κράτησαν χαμηλά. Μέχρι τις επόμενες εκλογές δε θα υπάρχει καν. Όσοι ξενερώσατε πολύ, όπως εγώ, με την παρουσία των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, θυμηθείτε τους προηγούμενους 31 μήνες. Θυμηθείτε από τί γλιτώσαμε: Έργα & Ημέρες κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.)


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *