Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Ποιός είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Αναγνώστου

Τα καθήκοντα του κυβερνητικού εκπροσώπου αναλαμβάνει από σήμερα και για όλη την προεκλογική περίοδο ο μέχρι πρότινος ΓΓ ενημέρωσης Στέφανος Αναγνώστου.


Τα καθήκοντα του κυβερνητικού εκπροσώπου αναλαμβάνει από σήμερα και για όλη την προεκλογική περίοδο ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας ενημέρωσης Στέφανος Αναγνώστου, αντικαθιστώντας τη Σοφία Βούλτεψη.
O Στέφανος Αναγνώστου, γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1951 και αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών πριν αφιερωθεί στη δημοσιογραφία.
Μέλος της ΕΣΗΕΑ, εργάστηκε στο παρελθόν στις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» και «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», καθώς και στην Γενική Γραμματεία Τύπου και πληροφοριών και στο Γραφείο Τύπου του υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων της «Συνοπτικής Ιστορίας της ελληνικότητος της Βορείου Ηπείρου» και του «Φάκελος Κύπρος, Η τριλογία της Προδοσίας». 

Η αποκάλυψη για το παρελθόν του κ. Αναγνώστου

Το τελευταίο μάλιστα βιβλίο βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας τον περασμένο Οκτώβριο, με αφορμή το διορισμό του κ. Αναγνώστου ως γενικού γραμματέα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με το τότε δημοσίευμα του «Ιού», «το περιεχόμενο του βιβλίου δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για την πολιτική τοποθέτηση του νέου γενικού γραμματέα», καθώς «βασικές πηγές του είναι ο “Ελεύθερος Κόσμος”, ο επίσης φιλοχουντικός και ήδη χρυσαυγίτικος “Στόχος” και το διαβόητο “Υπόμνημα” του Γεωργίου Αλφαντάκη, συνηγόρου του δικτάτορα Παπαδόπουλου στη δίκη των πρωταιτίων του πραξικοπήματος, το ίδιο που δημοσιεύει κάθε χρόνο στις 24 Ιουλίου η εφημερίδα “Χρυσή Αυγή”».
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στο επίμαχο πόνημα ο κ. Αναγνώστου εξαπολύει επίθεση εναντίον του ΑρχιεπισκόπουΜακαρίου (τον οποίο κατηγορεί ότι δεν βρισκόταν στο Προεδρικό Μέγαρο τη στιγμή που γινόταν το πραξικόπημα) αλλά και κατά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, της ηγεσίας της ΕΡΕ και εκδοτών του περιβάλλοντος Καραμανλή, επειδή δέχθηκαν ως νόμιμη, όπως λέει, την εισβολή των Τούρκων.
Επιστέγασμα όλων των παραπάνω είναι η απαλλαγή του Δημήτρη Ιωαννίδη για τα γεγονότα της Κύπρου, αφού ο κ. Αναγνώστου υπαινίσσεται ότι ο φάκελος της Κύπρου δεν ανοίγει για να μην δικαιωθεί ο Ιωαννίδης, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η απάντηση του κ. Αναγνώστου

Ο κ. Αναγνώστου είχε απαντήσει με επιστολή του στο παραπάνω δημοσίευμα αναφερόμενος σε «αυθαίρετα συμπεράσματα που εξυπηρετούν σκοπιμότητα της πιο άθλιας μορφής» και κάνοντας λόγο για «αθλιότητα, αδίστακτη διαστρέβλωση» αλλά και «θλιβερή συκοφαντία». 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *