Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

«Κλειδώνουν» στο χαμηλό ΦΠΑ τα τρόφιμα

Ξεκίνησε στις Βρυξέλλες σε επίπεδο Brussels Group η νέα διαπραγμάτευση της ελληνικής πλευράς με τα υψηλόβαθμα στελέχη των «θεσμών». Κεντρικά θέματα θα είναι ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας και το δημοσιονομικό κενό του 2015. Κοντά σε συμφωνία για το ΦΠΑ στα τρόφιμα.
Σε ότι αφορά το ΦΠΑ, πηγές από το υπουργείο λένε πως το θέμα θα οριστικοποιηθεί σήμερα. Το νέο καθεστώς θα προβλέπει τέσσερις συντελεστές με το συντελεστή στα τρόφιμα να «κλειδώνει» στο 7% από 13% που είναι σήμερα.

Χαμηλές προσδοκίες για τη συνάντηση στο Βερολίνο

Η Ελλάδα, ακόμα κι αν δεν είναι ο επίσημος λόγος για τις συνομιλίες τους, θα είναι στην ατζέντα και της σημερινής συνάντησης που θα έχουν το βράδυ ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ στο Βερολίνο, είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη «Sueddeutsche Zeitung».
Στο Βερολίνο, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στην αποψινή συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ και Γιούνκερ, ανέφερε ότι δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα και διευκρίνισε ότι στο δείπνο εργασίας συμμετέχουν και οι επικεφαλής των 20 μεγαλύτερων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, ενώ το κεντρικό θέμα είναι οι προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας στην ψηφιακή εποχή. Δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο στο περιθώριο να συζητηθεί και το ζήτημα της Ελλάδας, αν και δεν θα αποτελέσει το βασικό θέμα.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *