Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Ζήτω η δημοσιογραφία του ρατσισμού

γράφει η Άντα Ψαρρά
Πρωτοπορία στη διασπορά ρατσιστικού οχετού το Πρωτο Θέμα που αναδημοσίευσε και μάλιστα “εμπλουτισμένη” την “είδηση” για τους “θερμόαιμους μετανάστες πάσης εθνικότητας” που σχηματίζουν ουρές έξω από συγκεκριμένο οίκο ανοχής στη Λέσβο.
Μάλιστα η ιδιοκτήτρια ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας για να τους απομακρύνει διότι κάποιοι εισέβαλαν στην επιχείρησή της.
Γενικεύοντας το θέμα στην επόμενη σειρά κι αφού δεν υπήρχε και πολύ ζουμί περιγράφει το πρόβλημα στο λιμάνι με τους μετανάστες που συνωστίζονται.
Τα εμετικά φασιστικά σχόλια των ρατσιστών όπως πάντα έπονται στην ιστοσελίδα.
Αυτό που λείπει από την είδηση  είναι ότι οι πρόσφυγες από τη Συρία μετακινούνται με τα πόδια και συχνά σταματούν στο σημείο που βρίσκεται ο οίκος ανοχής δίπλα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής που είναι χώρος φιλοξενίας προσφύγων - μεταναστών). 
Πολλοί από αυτούς τους πρόσφυγες πολέμου διαθέτουν ωστόσο κάποια χρήματα που περίσσεψαν από τους Ελληνες και αλλοδαπούς διακινητές και όπως είπαν εκπρόσωποι του δήμου στο ραδιόφωνο μπορούν και πληρώνουν ξενοδοχείο τροφή και ότι άλλο χρειάζονται όπως και ο κάθε πολίτης Ελληνας ή ξένος σε αυτή τη χώρα.
Το γνωστό ιστολόγιο Newsit αφού μας πληροφορεί ότι... θησαυρίζει ο συγκεκριμένος οίκος ανοχής εντούτοις λόγω συνωστισμού, η ιδιοκτήτρια κάλεσε την αστυνομία.
Αμέσως μετά δε μας πληροφορεί ότι ανήλικη από τη Συρία φέρεται να βιάστηκε αλλά δεν επιβεβαιώθηκε η είδηση.
Ακολουθεί η περιγραφή για “σκουπίδια περιττώματα και καυγάδες που δημιουργούν αγανάκτηση στους κατοίκους” που ως γνωστόν δεν πετάνε σκουπίδια, δεν καυγαδίζουν και δεν χέ....ν !
Στον ίδιο ρυθμό και το STAR που μας πληροφορεί εκτός  από τα του οίκου ανοχής ότι “η υγεία των κατοίκων της Λέσβου έχει φτάσει στο κόκκινο”(;)
Τέλος για να μην σας κουράζουμε την “είδηση” φυσικά πριν από όλους μετέδωσαν τα ναζιστικά (τοπικά και κεντρικά) ιστολόγια της Χρυσής Αυγής. 
Ολη δε αυτή η ειδησεογραφία προκλήθηκε από ένα σχόλιο στο facebook από "γνωστό" για τις “απόψεις” του άτομο
Η πραγματικότητα για όποιον ενδιαφέρεται να την πληροφορηθεί είναι αφενός ότι πολλοί πρόσφυγες πολέμου έχουν φτάσει στα νησιά όπου οι υποδομές είναι τραγικά λίγες και αφετέρου η συγκεκριμένη ιδιοκτήτρια ποτέ δεν φώναξε την αστυνομία, αλλά απλώς θέλει να... εξυπηρετεί μόνο Ελληνες, κατά δήλωσή της. 
Η εσχατιά της ενημέρωσης "διαφημίζει" ξανά την Ελλάδα στο εξωτερικό παραβιάζοντας το Σύνταγμα, τους Νόμους και όλες τις διεθνείς συμβάσεις της χώρας. 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *