Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Στη Θεσσαλονίκη κρίνεται το μέλλον των κινητοποιήσεων των αγροτών


Το μέλλον των κινητοποιήσεων των αγροτών κρίνεται σήμερα, στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου.


Παράλληλα, το σημερινό  πρόγραμμα των αγροτικών κινητοποιήσεων περιλαμβάνει δίωρους αποκλεισμούς το πρωί (12-2), με «μπλοκάρισμα» και των συνόρων της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, την ΠΓΔΜ και την Αλβανία, αφού έχουν στηθεί μπλόκα στα τελωνεία Προμαχώνα, Δοϊράνης, Ευζώνων και Κρυσταλλοπηγής.
Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις αγροτών σε όλη τη χώρα, με τα τρακτέρ που έχουν βγει στους δρόμους να υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 8.000 και αγροτοσυνδικαλιστές να διαμηνύουν ότι είναι έτοιμοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, προκαλώντας κυκλοφοριακό «μπλακ άουτ» σε εθνικούς δρόμους.
Σήμερα οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης και του Νομού Χαλκιδικής αναμένεται να κατευθυνθούν στα «πράσινα φανάρια» (τη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία»), ενώ η πλειοψηφία των αγροτών από όλη την Ελλάδα αναμένεται να συμμετάσχει δυναμικά στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που οργανώνεται για τις 28 Ιανουαρίου 2016, ημέρα έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης «Agrotica».
Σημειώνεται ότι οι αγρότες απαιτούν να αποσυρθούν από την κυβέρνηση οι προτεινόμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό, καθώς και οι αλλαγές στον τρόπο φορολόγησής τους, και να διεξαχθεί διάλογος από μηδενική βάση.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *