Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Λίστα Μπόργιανς: Δεσμεύονται οι πρώτοι λογαριασμοί μεγαλοκαταθετών


Στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των πρώτων 24 μεγαλοκαταθετών της «λίστας Μπόργιανς» προχώρησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς την ίδια στιγμή που οι έρευνες διεξάγονται με εντατικούς ρυμθούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ταυτοποιηθεί το σύνολο σχεδόν των λογαριασμών για τους 10.500 καταθέτες της λίστας Ρηνανίας- Βεστφαλίας και έχει δοθεί εντολή για άμεση δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και άλλων περιουσιακών στοιχείων για 24 από τα ονόματα της επίμαχης λίστας.
Η κυβέρνηση και οι οικονομικές αρχές έχουν στόχο να εισπραχθούν πάνω από 100 εκ. ευρώ, αν οι ελεγχόμενοι πληρώσουν τους φόρους τους.
Το κλιμάκιο των οικονομικών εισαγγελέων που έχει αναλάβει το "ξεσκόνισμα" όλων των λιστών καλεί  καθημερινά κατά εκατοντάδες όσους από τους  πρώτους κιόλας ελέγχους εμφανίζουν μεγάλες τραπεζικές καταθέσεις οι οποίες είναι προκλητικά αναντίστοιχες με τις φορολογικές τους δηλώσεις.
Στόχος των εισαγγελέων είναι να εισπράξει άμεσα το δημόσιο τα οφειλόμενα σε φόρους και πρόστιμα από όσους θέλουν να αποφύγουν την ποινική τους εμπλοκή  σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή και ενδεχομένως και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής , για ορισμένους από τους ελεγχόμενους , παράλληλα με την εμφάνιση τους ενώπιον των εισαγγελέων καθώς κλητεύονται ως ύποπτοι , κινείται και η διαδικασία της δέσμευσης κάθε περιουσιακού τους στοιχείου.
Οι δεσμεύσεις θα αίρονται αμέσως μόλις καταβληθούν τα οφειλόμενα. Σε διαφορετική περίπτωση  οι ελεγχόμενοι πρέπει να αποδείξουν ότι οι καταθέσεις τους είναι καθόλα νόμιμες , διαφορετικά κινδυνεύουν να κληθούν να καταβάλουν μεγαλύτερα χρηματικά ποσά αλλά και να  βρεθούν αντιμέτωποι με κακουργηματική ποινική δίωξη. 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *