Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Νέο χτύπημα Βαρουφάκη: Ο Τσίπρας είχε συμφωνήσει στην απειλή μονομερούς αναδιάρθρωσης του χρέους


Στο οπλοστάσιο της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν και η δημιουργία ενός παράλληλου συστήματος πληρωμών με βάση το ευρώ επέμεινε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε διάλεξή του στο King's College του Λονδίνου το βράδυ της Δευτέρας. Σημειώνεται ότι αναλυτές εκτιμούν ότι το παράλληλο σύστημα πληρωμών με βάση το ευρώ θα οδηγούσε νομοτελειακά στη δραχμή, παρότι ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι το Grexit δεν ήταν μέρος ούτε της λαϊκής εντολής ούτε του σκεπτικού της κυβέρνησης στην οποία υπηρέτησε.
Όπως συμπλήρωσε, το βασικό όπλο της κυβέρνησης με το οποίο είχε συμφωνήσει ο Αλέξης Τσίπρας πολύ πριν την πρώτη εκλογική του νίκη ήταν η απειλή μονομερούς αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που κατείχε η ΕΚΤ σε περίπτωση που έκλεινε τις ελληνικές τράπεζες. Επίσης, στο οπλοστάσιο της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βαρουφάκης συμπεριέλαβε και τη δημιουργία του παράλληλου συστήματος πληρωμών. «Αν τα σχέδια αυτά υλοποιούνταν ο Ντράγκι και η Μέρκελ θα έρχονταν σε εμάς με μια έντιμη και βιώσιμη συμφωνία» υποστήριξε ο πρώην Υπουργός. 
Ο κ. Βαρουφάκης πρόσθεσε ότι η αντίδραση των εταίρων στις προτάσεις του ως Υπουργού Οικονομικών για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης ήταν «ανυπόφορη σιωπή και τοξική προπαγάνδα». 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *