Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

FAZ: Η απομυθοποίηση του Τσίπρα


«Η απομυθοποίηση του Τσίπρα» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Η εφημερίδα σημειώνει με αφορμή τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των αγροτών: «Οι διαδηλώσεις καταδεικνύουν τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ. Η ιδεολογία της ριζοσπαστικής αριστεράς προέτασσε την εκπροσώπηση των συμφερόντων των φτωχών, των αδικημένων και κυρίως των θυμάτων της πολιτικής εξυγίανσης. Τώρα διαμαρτύρονται αυτοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, με την ελπίδα να περισώσουν μερικά παλιά προνόμια».
Και η εφημερίδα συνεχίζει λίγο παρακάτω: «Τώρα η κυβέρνηση θέλει να χρησιμοποιήσει τα πιο συμβατικά από όλα τα εργαλεία για να κατευνάσει τους υποστηρικτές της: σκοπεύει να δημιουργήσει 11.000 νέες θέσεις εργασίας στο δημόσιο.
Η κυβέρνηση δείχνει με αυτόν τον τρόπο ότι δεν έχει καινούργιες ιδέες, ενώ την ίδια ώρα στην αντιπολίτευση ξεκίνησε η ανανέωση. Εξελέγη ο φιλελεύθερος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δεν ήταν φαβορί, νέος πρόεδρος του κόμματος και θέλει ακόμα περισσότερες μεταρρυθμίσεις από ό,τι οι δανειστές της Ελλάδας. Στις δημοσκοπήσεις συγκεντρώνει τώρα μεγαλύτερα ποσοστά σε σύγκριση με τον κάποτε ιδεολόγο Αλέξη Τσίπρα».


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *