Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Αρχές Φεβρουαρίου η ψήφιση του ασφαλιστικού

Στις αρχές του Φεβρουαρίου θέλει η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη διαδικασία του διαλόγου για το ασφαλιστικό, ώστε οι διατάξεις του νομοσχεδίου να συμπληρωθούν και να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, σύμφωνα με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιο Πετρόπουλος.
Στόχος στα μέσα του ίδιου μήνα να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και να «ξεκλειδώσει» η χρηματοδότηση, όπως δήλωσε ο ίδιος στο «Πρακτορείο 104,9 fm».
Σύμφωνα πάντα με τον υφυπουργό, η κυβέρνηση επιχειρεί να διαμορφώσει «ένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με χαρακτηριστικά δικαιοσύνης για όλο τον λαό».
Σε ό,τι αφορά τη στάση των αγροτών απέναντι στην κυβέρνηση είπε: «Ζητάμε διαρκώς και έχουμε ανάγκη αυτή τη συζήτηση, διότι πρέπει να προσδιορίσουμε πολύ σύντομα όλες τις διατάξεις του νομοσχεδίου, το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί και πρέπει να το εισάγουμε στη Βουλή». 
Υποστήριξε ότι «υπάρχει μία κραυγαλέα και ακατανόητη συμπεριφορά, αντιφατική με τα ίδια τα δικαιολογημένα συμφέροντα των αγροτών, να υπάρχουν αγρότες που να λένε εμείς δε θέλουμε να συμμετέχουμε στην κοινωνική ασφάλιση, δηλαδή να μην παίρνουν εθνική σύνταξη οι αγρότες, όλοι οι άλλοι Έλληνες να παίρνουν εθνική σύνταξη 384 ευρώ ή όπως διαμορφώνεται, οι αγρότες να μην παίρνουν».
Ανάφερε ότι παράλληλα με τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές προχωράει αυτή με τους επιστήμονες και τους επιστημονικούς φορείς, σχετικά με το ύψος για την καταβολή των εισφορών τους.

Συνάντηση Γ. Κατρούγκαλου στις Βρυξέλλες

Επί τάπητος θα τεθεί η ασφαλιστική μεταρρύθμιση στη συνάντηση του Γιώργου Κατρούγκαλου με την Ομάδα Εργασίας της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, αργά το μεσημέρι.
Πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι η Επιτροπή να συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εργασίας θα τονίσει την επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης να επανέλθει στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο γιατί τα μνημόνια στην πραγματικότητα επέφεραν την έξοδο από αυτό.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *