Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Συγκεντρώθηκαν οι επιστολές για τη μομφή κατά της Μέι



Κλιμακώνεται η κυβερνητική κρίση στη Μεγάλη Βρετανία, όπου μετά το μπαράζ παραιτήσεων υπουργών, η Τερέζα Μέι θα έρθει αντιμέτωπη με πρόταση μομφής.

Οι απαιτούμενες 48 επιστολές βουλευτών των Τόρις για την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της πρωθυπουργού συγκεντρώθηκαν.


Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα αντιμετωπίσει στο βρετανικό κοινοβούλιο πρόταση μομφής, καθώς βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος αναμένεται να καταθέσουν τις 48 επιστολές που απαιτούνται για την εκκίνηση της διαδικασίας αμφισβήτησης της ηγεσίας της, σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογράφου της Daily Telegraph. Σύμφωνα με πηγές του Sky News που επικαλούνται πηγή των Τόρις, δόθηκε εντολή σε όλα τα στελέχη του κόμματος να ακυρώσουν τις προγραμματισμένες τους εργασίες και να επιστρέψουν στο Λονδίνο.

Οι πρώτες πληροφορίες τοποθετούν την ψηφοφορία στην επόμενη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα την Τρίτη.

Οι εξελίξεις αναμένονται να είναι ραγδαίες. Υπήρξαν ραγδαίες άλλωστε μέχρι τώρα, καθώς μια μέρα μετά την έγκριση της συμφωνίας από το υπουργικό συμβούλιο, η Τερέζα Μέι είδε 5 υπουργούς της να δηλώνουν παραίτηση. Μένει τώρα να επιβεβαιωθεί κι επισημα αν η οργή της σκληρά ευρωσκεπτιστικής πτέρυγας των Τόρις θα κάνει και την ίδια να αποχωρήσει από την κεφαλή του κόμματος και της χώρας.

Από τη μεριά της, η ίδια η Βρετανίδα πρωθυπουργός επιχείρησε, τόσο σε ομιλία της στο κοινοβούλιο όσο και σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, να υπερασπιστεί τη συμφωνία σημειώνοντας ότι εάν απορριφθεί, κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα ακολουθήσει. «Η επιλογή είναι σαφής: Μπορούμε να επιλέξουμε να αποχωρήσουμε χωρίς συμφωνία, μπορούμε να ρισκάρουμε να μην υπάρξει καθόλου Brexit ή μπορούμε να επιλέξουμε να ενωθούμε και να υποστηρίξουμε την καλύτερη συμφωνία που μπορεί να προκύψει από διαπραγμάτευση», δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός ενώπιον του κοινοβουλίου.

Το βρετανικό κοινοβούλιο θα καταψηφίσει το σχέδιο συμφωνίας της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit άρα εκείνη θα πρέπει να επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση για μια διαφορετική συμφωνία, εκτίμησε  ο Ντέιβιντ Ντέιβις, που διετέλεσε  υπουργός αρμόδιος για το  Brexit. «Η πολιτική την οποία έχουμε να αντιμετωπίσουμε θα απορριφθεί, νομίζω, από τη Βουλή των Κοινοτήτων. Τότε η πρωθυπουργός θα πρέπει να βρει μια εναλλακτική», δήλωσε.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε πως η ΕΕ είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο από τη μη συμφωνία μέχρι το μη Brexit.
























tvxs.gr
   

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *