Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

«Έσπασε» το βραχιολάκι και εξαφανίστηκε ο τραπεζίτης Όσβαλντ, υπόδικος για Siemens και εξοπλιστικά



Εξαφανίστηκε ο τραπεζίτης, Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, που είναι υπόδικος στην Ελλάδα για τις μίζες με τα εξοπλιστικά και τη «Siemens», σπάζοντας το «βραχιολάκι» με το οποίο είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών η προσωρινή κράτηση του Όσβαλντ στην Ελλάδα, είχε αντικατασταθεί με κατ΄οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά την παρουσία του σε δίκη σήμερα το μεσημέρι, παραβίασε τους όρους του κατ’ οίκον περιορισμού και αναζητείται από την ελληνική αστυνομία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δίκη που είναι σε εξέλιξη για το εξοπλιστικό πρόγραμμα τεσσάρων υποβρυχίων επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, η εισαγγελέας Ελευθερία Παντελάκη ζήτησε την καταδίκη του.

Ο Γαλλοελβετός τραπεζίτης είναι υπόδικος για οικονομικά εγκλήματα σχετιζόμενα με τις υποθέσεις των εξοπλιστικών και τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Συνεργάστηκε στο παρελθόν με τις Τράπεζες Dresdner και BNP Paribas, φέρεται να υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν ενδιαφερόταν για την προέλευση των χρημάτων που κατέθεταν στις τράπεζες οι πελάτες του, αλλά και επανέλαβε τον ισχυρισμό οτι δεν ήξερε τίποτα για μίζες ή γενικότερα για την προέλευση των χρημάτων.

Θεωρείται άνθρωπος-κλειδί για τα σκάνδαλα και είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2015 στο Άμπου Ντάμπι με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει ο εισαγγελέας εκδόσεων Γιάννης Αγγελής.   
































imerodromos.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *