Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Καμία ευχή



Δεν έχουν σημασία οι αριθμοί – και αν πραγματικά σύμφωνα με την αριθμολογία και τα μαθηματικά έχουν κρυφά νοήματα, αυτά ανήκουν στη σφαίρα της φιλοσοφίας. Πρακτικά, για τον μέσο άνθρωπο, η αλλαγή της χρονιάς είναι απλά μια εφεύρεση μας. Κατ’ ουσία, το 2019 δεν είναι τίποτα “νέο” σε σχέση με το 2018, όπως και το 2018 δεν διέφερε από οποιαδήποτε άλλη χρονιά όσο αφορά το σύμπαν και τις κοσμογονικές αλήθειες.

Γιορτάζουμε κάθε πρωτοχρονιά, άλλοι λιγότερο – άλλοι περισσότερο ανάλογα τις συνθήκες και ευελπιστούμε το νέο έτος να φέρει ευχάριστα νέα και θετικές αλλαγές στις ζωές. Μήπως όμως έχουμε πολλές απαιτήσεις από έναν αριθμό;

Γιατί να είναι η 1/1 κάθε νέους έτους το ορόσημο για ένα νέο κεφάλαιο; Γιατί δεν ήταν η 22/8 ή η 17/5; Γιατί απογοητεύεσαι κάθε 31/12 και αναγεννάσαι από τις στάχτες σου στις 12.00 το βράδυ ακριβώς; Γιατί θρέφεις την ψευδαίσθηση πως τότε μόνο μπορείς να φέρεις τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου;

Κόψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα σου, ευχήσου σε φίλους και συγγενείς και γιόρτασε μαζί με άλλους αν αυτό επιθυμείς, ναι. Μα μην επιβάλλεις στον εαυτό σου να πατήσει κάποιο διακόπτη, μόνο και μόνο επειδή το ημερολόγιο δείχνει άσους. Ο πραγματικός χρονοδιακόπτης είναι στο μυαλό σου. Εσύ μηδενίζεις, εσύ καταργείς, εσύ ανακεφαλαιώνεις, εσύ γυρνάς νέα σελίδα όποτε εσύ το επιθυμείς.

Απελευθερώσου από τις νόρμες των “πρέπει”. Όχι, δεν πρέπει τίποτα όσον αφορά τις αποφάσεις σου. Εσύ ξέρεις το πότε. Σταμάτα να εύχεσαι και ξεκίνα να πράττεις αυτά που επιθυμείς.

Εύχεσαι υγεία. Δούλεψε για την υγεία σου. Σήμερα κιόλας. Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, τι πρέπει να φας, τι πρέπει να σταματήσεις. Τα ξέρεις. Έχει τη γνώση. Εσύ θα αποφασίσεις πότε θα την χρησιμοποιήσεις. Μα μην την εύχεσαι. Δεν έγκειται στις δυνάμεις κάποιου υπερφυσικού όντος. Στα χέρια σου είναι η υγεία σου. Ακόμα και αν είσαι ασθενής, η βελτίωση της πάθησης σου σίγουρα θα μπορεί να επέλθει με το να τρως καλύτερα, να ασκείσαι ή να είσαι πιο τυπικός στη λήψη της φαρμακευτικής σου αγωγής.

Εύχεσαι χαρά, μα αυτό πια κι αν είναι στα χέρια σου. Πέρνα χρόνο με ανθρώπους που αποζητούν τη συντροφιά του γέλιου και της καλής διάθεσης, όχι τους μόνιμα κακόκεφους. Προσπάθησε και συ να αποβάλλεις την αρνητικότητα και τη μιζέρια της κακής διάθεσης σου λόγω προβλημάτων. Δεν χάλασε ο κόσμος να ανοίξεις την καρδιά σου και να πιεις ένα κρασί με έναν καλό φίλο και να γελάσετε και να τραγουδήσετε και να πείτε και δυο σαχλαμάρες. Δεν μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα δυο ώρες από την μελαγχολία σου; Για προσπάθησε!

Εύχεσαι χρήματα. Διεκδίκησε τα με θάρρος αν στα χρωστάνε. Δεν είσαι ζητιάνος αν τα δούλεψες, οφείλουν να στα δώσουν. Και μόνο το γεγονός ότι θα τα διεκδικήσεις, θα σου δώσει δύναμη και γνώση. Πως να λειτουργείς όταν σε αδικούν οικονομικά. Αν έχεις αποτύχει στην εύρεση εργασίας, προσπάθησε να εκμεταλλευτείς ικανότητες και ταλέντα που έχεις για χόμπυ. Ζωγραφίζεις; Πλέκεις, Γράφεις; Πιάνουν τα χέρια σου με τις κατασκευές; Είσαι δυνατός gamer; Μάθε, πληροφορήσου πως μπορείς να βγάλεις χρήματα από αυτό, η γνώση είναι δύναμη.

Εύχεσαι συντροφικότητα. Γίνε επιθυμητός σύντροφος λοιπόν. Είτε έχεις ταίρι, είτε ψάχνεις – άλλαξε ότι σε χαλάει στην εμφάνιση, τις συνήθεις ή τον τρόπο σκέψης σου. Ή, μην αλλάξεις τίποτα αν είσαι ευχαριστημένος άνθρωπος από τον εαυτό σου και άλλαξε σύντροφο ή target group αν ψάχνεις κάποιον να είστε μαζί.

Μην εύχεσαι λοιπόν. Πράξε. Βούτα μέσα σου οποιαδήποτε μέρα, οποιαδήποτε ώρα και βγες στην επιφάνεια σου αναγεννημένος άνθρωπος. Μα αυτό θα γίνει όταν το θελήσεις εσύ, την ώρα που εσύ το ορίζεις, όχι επειδή το γράφει το ημερολόγιο.

Μα, αν σου αρέσουν οι αριθμοί, σκέψου αυτό. Το 9 είναι ένα βήμα πριν το 10, πριν την ολοκλήρωση, πριν να κλείσει ο κύκλος. Το 9 είναι το ταξίδι. Είναι η μεγάλη σου ευκαιρία. Και έχει 365 μέρες, διάλεξε όποια θέλεις από αυτές και πραγματοποίησε τα όνειρα σου.

Εσύ πραγματοποιείς τις ευχές σου. Όχι ο νέος χρόνος. Η πρώτη μέρα του νέου χρόνου είναι απλά μια μέρα. Διάλεξε την ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ ως αφετηρία της καινούργιας σου ζωής. 























thebluez.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *