Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

O Σκαλούμπακας και η πραγματική εκκαθάριση στη ΝΔ





Διαβάζουμε: «εκκαθαρίσεων συνέχεια στη ΝΔ», μετά τη διαγραφή του Χρήστου Σκαλούμπακα από την παράταξη. Ο ίδιος σχολίασε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι μετά τον διαφαινόμενο ερχομό της ΝΔ στην εξουσία, θα κάνει ό,τι δεν έκανε ο πατέρας του το 1947- ’48, σε όλα τα ανθελληνικά καθίκια. Για όσους δεν γνωρίζουν και δεν πρέπει να είναι πολλοί, ο πατέρας του, ο Παναγιώτης Σκαλούμπακας, ήταν ανώτατος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού.

Φοίτησε στη Σχολή Ευελπίδων, και γαλουχήθηκε όπως και ο δικτάτορας Παπαδόπουλος με την εμμονή «κατά του κομμουνιστικού κινδύνου». Στη διάρκεια του Εμφυλίου πολέμου, επελέγη ως διοικητής του 4ου Λόχου Σκαπανέων στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, εφάρμοσε σκληρές μεθόδους και βασανιστήρια στους κρατούμενους. Το 1947 μετακινήθηκε στη Μακρόνησο, όπου πλήθος τότε εξορισμένων έχουν αναφέρει τα απάνθρωπα βασανιστήρια που υπέστησαν μετά από εντολές του Σκαλούμπακα.

Αυτή είναι η δεύτερη βεβαίως διαγραφή μέλους της ΝΔ τις τελευταίες μέρες, αφού είχε προηγηθεί εκείνη του πρώην πλέον συντονιστή Ετεροδημοτών, Κώστα Στεφανίδη, μετά το χυδαίο σχόλιο για την Κωνσταντίνα Κούνεβα. Ορθώς έπραξε η παράταξη και με εντολή του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, διέγραψε τα δυο μέλη της. Δείχνει ότι έστω κι αν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, αποδοκιμάζει αυτές τις συμπεριφορές. Το θέμα όμως δεν είναι η διαγραφή αυτή καθ’ αυτή των συγκεκριμένων ανθρώπων, γιατί αυτή είναι αυτονόητο ότι έπρεπε να συμβεί.


Το θέμα είναι ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ήταν ενεργά μέλη της ΝΔ. Από τη στιγμή που κατά τα φαινόμενα, αλλά και κατά τα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ΝΔ έρχεται με φόρα να αναλάβει τα ηνία της χώρας και να αλλάξει πολλά πράγματα, οφείλει να είναι πιο προσεκτική με τους ανθρώπους που απαρτίζουν την παράταξη. Και δυστυχώς είναι αρκετά τα στελέχη της με ακραίες απόψεις.

Το παρελθόν κάθε οικογένειας τύπου Σκαλούμπακα είναι γνωστό και ο ρόλος στο δημόσιο βίο τέτοιων τύπων μπορεί να βρίσκεται μόνο μέσα σε μορφώματα και όχι σε παρατάξεις όπως η ΝΔ. Καλό θα είναι λοιπόν, 30 μέρες πριν τις εκλογές να γίνει μια πραγματική εκκαθάριση. Μπορεί ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Πάυλος Πολάκης να αποτελεί -δικαιολογημένα σε αρκετές περιπτώσεις- το κόκκινο πανί για την τωρινή Αντιπολίτευση, ωστόσο όπως αποδεικνύεται υπάρχουν και αρκετοί χειρότεροί του…



0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *