Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Το ιδεολογικό εκκρεμές και η απλή αναλογική




Η ενισχυμένη αναλογική λειτούργησε μεταπολιτευτικά περισσότερο ως αντίδοτο στη Χούντα, τις δικτατορίες, τα πραξικοπήματα που ταλάνισαν τη χώρα στον 20ο αιώνα, παρά για την κυβερνησιμότητα. Διαμόρφωσε τον δικομματισμό που οδήγησε με τη σειρά του στην κομματικοποίηση των πάντων (κράτος, πανεπιστήμια, συνδικάτα κ.α.), στην αλαζονεία του πολιτικού προσωπικού, στη διαφθορά των κομμάτων και προσώπων πολύ πιο πέρα από τον Άκη και το Γιάννο στη συνείδηση του λαού.

Η ενισχυμένη αναλογική οδήγησε στη διαπλοκή και στην καταλήστευση του κράτους από τους επιτήδειους, με αποτέλεσμα τη χρεοκοπία και τη μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους. Μετά την ήττα που υπέστη η ελληνική κοινωνία με την κρίση, ο λαός που εξακολουθεί να υπάρχει παρά τις περί του αντιθέτου θεωρίες των κυρίαρχων ελίτ, επιθυμεί συγκλίσεις και συναινέσεις.


Ο νέος δικομματισμός δεν λειτουργεί προς αυτή την κατεύθυνση. Αντίθετα, έχουμε μια ιδεολογική πόλωση, όπως προκύπτει από τις πολιτικές που εφαρμόζονται, η οποία ούτε συγκλίσεις στα εθνικά θέματα δεν μπορεί να διασφαλίσει. Έτσι, η πολιτική τραγωδία της χώρας συνεχίζεται. Γι΄ αυτό δεν μπορούμε να αποκτήσουμε εθνικό σχέδιο, εθνική στρατηγική. Γιατί δεν υπάρχει κοινό όραμα.


διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *