Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Εισήγηση Βόμβα από την ΕΕΑ : υποβιβασμός για ΠΑΟΚ και Ξάνθη..!


Βόμβα μεγατόνων στο πρωτάθλημα της Super League 1, καθώς η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) αποφάσισε σήμερα (Δευτέρα) να εισηγηθεί τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, έπειτα από τις γνωστές καταγγελίες στις οποίες έχει προβεί η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ειδικότερα, η ΕΕΑ εισηγήθηκε να γίνει ανάκληση του πιστοποιητικού του ΠΑΟΚ για πολυιδιοκτησία, και της Ξάνθης για το μετοχολόγιο.

Σημειώνεται ότι την τελική απόφαση θα την πάρει το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Super League. Ωστόσο, ο «κανόνας» είναι το Πειθαρχικό Όργανο να υιοθετεί τα πορίσματα της ΕΕΑ και συνεπώς θα ξενίσει το ενδεχόμενο να παρθεί διαφορετική απόφαση από τον υποβιβασμό των δύο ομάδων.


Η καταγγελία

Υπενθυμίζεται ότι η βασική καταγγελία του Ολυμπιακού αφορά την αγορά των προπονητικών εγκαταστάσεων της Ξάνθης από εταιρεία που εκπροσωπεί πρόσωπο ονόματι Ιωάννης Καλπαζίδης: σύμφωνα με την καταγγελία, ανιψιός –γιος της αδερφής– του Ιβάν Σαββίδη.  οποίος, μάλιστα, φέρεται να έχει δώσει 10 εκατομμύρια για την αγορά, ενώ μέχρι πρόσφατα φέρεται να εργαζόταν ως σερβιτόρος.


Ως προέκταση αυτής της ιστορίας, στην καταγγελία υποστηρίζεται πως στελέχη του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ξάνθη είναι στο Δ.Σ. και της εταιρείας που έχει τις προπονητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες πλέον ανήκουν στον ανιψιό του Ιβάν Σαββίδη.

Τι προηγήθηκε

Πριν από περίπου δέκα ημέρες, πραγματοποιήθηκε από την ΕΕΑ η εξέταση της καταγγελίας του Ολυμπιακού, για το μετοχικό καθεστώς της ΠΑΕ Ξάνθη, αλλά και για τις ενδεχόμενες σχέσεις της με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος της «Εφ.Συν.» Τάσος Τσατάλης, το πιο συγκεκριμένο στοιχείο που προέκυψε μέσα από τη διαδικασία αυτή, ήταν η πολύ σοβαρή πιθανότητα υποβιβασμού της Ξάνθης, εξαιτίας ενός και μόνο στοιχείου, πέρα από τα άλλα που καταγγέλλει η πλευρά του Ολυμπιακού.

Η ΠΑΕ Ξάνθη δεν ενημέρωσε για την αλλαγή της μετοχικής της σύνθεσης την ΕΕΑ μέσα στο διάστημα που προβλέπει ο νόμος κι αυτό χαρακτηρίστηκε στο παρασκήνιο της εκδίκασης, ακόμη και από μέλη της ΕΕΑ, ως πολύ σοβαρή παράβαση. Έπρεπε να γίνει η ενημέρωση μέσα σε δέκα μέρες από την αλλαγή της σύνθεσης, αλλά έγινε ύστερα από τρεις μήνες.

Τότε, από πλευράς ΠΑΟΚ υπήρξε το σχόλιο πως «κατέρρευσε η σκευωρία». Αντίθετα, οι «ερυθρόλευκοι» υποστήριξαν πως η θέση του ΠΑΟΚ είναι τόσο δύσκολη πλέον, που οι δικηγόροι του ισχυρίστηκαν πως η ΠΑΕ δεν ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη, αλλά στον γιο του Νίκο και στη σύζυγό του Κυριακή. Και πως ο ομογενής επιχειρηματίας είναι απλά πρόεδρος με συμβουλευτικό ρόλο.









0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *