Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Φαρσοκωμωδία






Προσέξτε τετράγωνη λογική εκτοξευμένη, λες, από σφενδόνη διά στόματος της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, ήτις τυγχάνει αρμόδια και για το βαρίδι του Αθλητισμού: «Στην παρούσα φάση, η χώρα έχει να αντιμετωπίσει διάφορα κρίσιμα θέματα που δεν αφήνουν περιθώρια για κανενός είδους ένταση ούτε για νέο διχασμό ανάμεσα στους πολίτες της». Αναστήθηκε μήπως ο Κωλέττης, ο Μαυροκορδάτος, οι λοιποί κοτζαμπάσηδες και οι Φαναριώτες και βυσσοδομούν ξανά εναντίον των λαϊκών οπλαρχηγών του Εικοσιένα, αναρωτιέται δικαίως πας εχέφρων νους, ή σηκώθηκε, ο μη γένοιτο, ο Λευτεράκης απ’ το μνημούρι των Βενιζέλων στον Αη Λια, ίδρυσε εκ νέου την Εθνική Αμυνα στη Σαλονίκη για να ταράξει στη φουλ επίθεση το ασταθές κράτος των Αθηνών και τον παραπαίοντα ηγέτη του Κωνσταντίνο τον Δωδέκατο;

Αποκλείεται να συμβαίνουν όλα τούτα εν έτει 2020, μήτε να ξαναβγήκαν στο κλαρί κατά Γράμμο μεριά ο Βαφειάδης, ο Ζαχαριάδης, η Ρούλα Κουκούλου και τ’ άλλα παιδιά για να στρέψουν τα ντουφέκια, που παρεμπιπτόντως παρέδωσαν προηγουμένως στη Βάρκιζα, κατά των στρατιωτών του Τσακαλώτου –του Θρασύβουλου, όχι του Ευκλείδη– και των αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών τα οποία τους πυρπολούσαν με Ναπάλμ. Ποία δαμόκλειος σπάθη, λοιπόν, επικρέμαται στο δοξαπατρί της αρραγούς μας ενότητος; Από τίνος ιοβόλου όφεως το έρκος των οδόντων κηρύσσεται ο νέος εθνικός διχασμός; Σημεία και τέρατα μας απειλούν.

Ολέθρια δεινά συσσωρεύονται επί των κεφαλών μας. Η αφιλότιμη Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού διαπίστωσε, έπειτα από καταγγελία του Ολυμπιακού, ότι τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα του Πανθεσσαλονίκειου Αθλητικού Ομίλου Κωνσταντινουπόλεως και της πτωχής του συγγενούς Ξάνθης είναι ανάρμοστα μπουρδουκλωμένα μεταξύ τους, κάτι που, αν αποδειχθεί και στα δευτεροβάθμια δικαιοδοτικά όργανα, επισύρει την ποινή του υποβιβασμού αμφοτέρων των συλλόγων. Οποία συμφορά, τραγωδία και πανωλεθρία! Τι Βατερλό! Τι θανάσιμος κίνδυνος για την κραταιά μας πολιτεία, που δεν πτοείται από την επιθετικότητα του Ερντογάν, δεν ορρωδεί προ της ανομίας των Εξαρχείων, συντρίβει τζαναμπέτηδες γείτονες καταληψιών εισβάλλοντας αξημέρωτα στις ταράτσες τους, εμπεδώνει παντού τον νόμο και την τάξη, εγκαθιδρύει την κανονικότητα, κατακρημνίζει τους ουρανοξύστες του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, αλλά βαράει προσοχές, σαν στραβάδι, μπρος στην «παράγκα» του ποδοσφαίρου.


Κουλουβάχατα! Προτού καθαρογραφεί η απόφαση, πριν καν βγουν τα χουλιγκάνια στον Γαλλικό Ποταμό να κάψουν κάνα λάστιχο, το εθνοσωτήριο γκοβέρνο των αχρήστων όρθωσε λευκή πετσέτα, σπεύδοντας με συνοπτικές διαδικασίες να διορθώσει τον διχαστικό νόμο. Διέγραψε αυθωρεί τον Ζαγοράκη, όστις υπερασπίστηκε υποκριτικά την πρώην ομάδα του, και κατόπιν τον δικαίωσε πανηγυρικά, πρώτον, γιατί έσωσε τον ΠΑΟΚ από την ταλαιπωρία της Β΄ Εθνικής και, δεύτερον, επειδή ο ευρωβουλευτής έκανε λόγο για φαρσοκωμωδία. Με τη νέα ρύθμιση, όμως, το πρωτάθλημα πηγαίνει στον Πειραιά με άνωθεν εντολή, χώρια που κάθε λαμόγιο ολιγάρχης θα αλωνίζει εφεξής ατιμώρητος, αφού το ερίτιμο κράτος τρέμει τους στρατούς που αγοράζει μαζί με τις ομάδες. Οταν φοβάσαι να σπάσεις αυγά, είναι μοιραίο να τρως όλα τα κλούβια στη μάπα.


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *