Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Η Ελλάδα απέκτησε τον πρώτο της Τηλεοπτικό Άγιο


Άγιος έγινε τελικά ο γνωστός τηλεοπτικός μοναχός, Γέρων Παΐσιος, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Παΐσιος βαφτίστηκε όταν ήταν μικρός από έναν άλλο άγιο, τον Αρσένιο, οπότε μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε πως αν σου βάλει λάδι ένας Άγιος αποκτάς ευκολότερη πρόσβαση στον Θεό, ενώ αν σου βάλει λάδι ο Μητσοτάκης τότε γίνεσαι δημόσιος υπάλληλος. Ή υπουργός.

Ο Γέρων Παΐσιος έγινε γνωστός μέσα από τις εκπομπές και τις εφημερίδες χουντικών και νεοναζί, ενώ τα έργα του και ο βίος του κυκλοφορούσαν κάθε τρεις και λίγο με Κυριακάτικες φονταμενταλιστικές εφημερίδες.

Γεγονός το οποίο τον καθιστά ως τον πρώτο Άγιο της σακούλας.

Η λατρεία του φασιστόκοσμου για τον γέροντα Παΐσιο ήταν τόσο μεγάλη, που ένας άνθρωπος καταδικάστηκε σε 10μηνη φυλάκιση επειδή τον παρομοίασε με ένα ταψί παστίτσιο.

Ευτυχώς, τουλάχιστον, που ο γέροντας δεν ήταν τότε Άγιος, διότι διαφορετικά ο δημιουργός της σελίδας Γέρων Παστίτσιος θα σάπιζε για όλη του τη ζωή στη φυλακή.

Προσωπικά, δεν έχω ιδέα τι έκανε στη ζωή του ο Άγιος Παΐσιος. Ούτε με ενδιαφέρει. Μπορεί να ήταν ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου, αλλά ξέρω πως όταν όλες οι εφημερίδες και τα πολιτικά πρόσωπα που προωθούν τον φασισμό και τον ναζισμό πίνουν νερό στο όνομα του, τότε κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα φιλοχουντικών ιστοσελίδων, πριν από πολλά χρόνια ο Αντώνης Σαμαράς είχε στείλει επιστολή στον Παΐσιο επειδή θαύμαζε τα γραπτά του.

Την είδηση αυτή εγώ δεν την πιστεύω. Θεωρώ ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει να πει τίποτα με έναν θνητό, όταν μιλάει με τον ίδιο τον Θεό.

Η Ελλάδα απαγορεύει τη βλασφημία και μάλιστα ο ένοχος καταδικάζεται ακόμη και σε φυλάκιση. Επίσης, η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος, αλλά θεοκρατικό. Πολλοί την θεωρούν Ιράν των Βαλκανίων, όμως εγώ δεν συμφωνώ μαζί τους, επειδή οι Έλληνες ετοιμάζονται να εκλέξουν σε λίγες μέρες μια αριστερή κυβέρνηση.

Η αριστερή κυβέρνηση -δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ- έχει υποσχεθεί να διαχωρίσει την εκκλησία από το κράτος, να φέρει μερικές από τις αξίες του Διαφωτισμού εντός των συνόρων της και να καταργήσει νόμους σαν αυτόν της βλασφημίας.

Άλλωστε, ένας πραγματικός πιστός δεν θα χάσει την πίστη του αν κάποιος σατιρίσει τον Θεό του κάνοντας τον να μοιάζει με ζυμαρικό. Τουναντίον.

Επειδη, όμως, δεν μου αρέσει να προδικάζω γεγονότα, θα πω μόνο αυτό. Το ρητό που κάποτε έλεγαν στο στρατό πως ανάμεσα στα τρία μεγαλύτερα βύσματα (στρατιωτικός, πολιτικός, παπάς), ο παπάς φέρνει τη σκοπιά στην αυλή του σπιτιού σου, στην Ελλάδα δεν θα αλλάξει ποτέ.

Ούτε με αριστερή κυβέρνηση.

(Ίσως η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε στη νεότερη ελληνική ιστορία ήταν η διαδήλωση που κάλεσε ο αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλος ενάντια στις νέες ταυτότητες στην πλατεία Συντάγματος. Αυτό από μόνο του αποτελεί ντροπή. Εξηγεί, όμως, και τα πάντα)

Πολύφημος

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *