Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Ανίκανοι και επικίνδυνοι

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο τουλάχιστον, ο Αργύρης Ντινόπουλος («ο χειρότερος υπουργός που έχει περάσει από το υπουργείο Εσωτερικών», όπως λένε οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου) είχε αρχίσει την προσωπική του προεκλογική περίοδο. Δεν το λέμε μόνο εμείς στην «Εφημερίδα των Συντακτών», το έχουν πει και το έχουν γράψει από τότε και πολλά ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ της χώρας. Αρα έβλεπε να έρχονται γρήγορα οι εκλογές και το μόνο που, όπως αποδεικνύεται, τον ένοιαζε ήταν το συμφέρον του κόμματός του, της απελθούσας συγκυβέρνησης και του εαυτού του. Είδαμε άλλωστε πως ξέρει να... φροντίζει τα ατομικά του θέματα και πως για το λόγο αυτό τον ξεφώνησε επισήμως η διοίκηση του Ασφαλιστικού Ταμείου των δημοσιογράφων ΕΔΟΕΑΠ στις 22/10/2014.
Όπως λοιπόν αποκάλυψε ο Νίκος Σβέρκος στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας μας, ο κ. Ντινόπουλος αν και είχε ενημερωθεί αρμοδίως, εγγράφως και εγκαίρως από την διοικητική ιεραρχία του υπουργείου «του» αδιαφόρησε επιδεικτικά, αφήνοντας εκτός εκλογικών καταλόγων 100.000 νέους, 18άρηδες ψηφοφόρους, που νομίμως δικαιούνται να ψηφίσουν στις 25 Ιανουρίου. Δηλαδή, εδώ και τρεις μήνες ο κ. Ντινόπουλος «έκανε το κουνέλι» παρότι υπήρχε μια πολύ απλή διαδικασία αλλαγής του τρόπου κατάρτισης των εκλογικών καταλόγων. Αρκεί αυτή να υλοποιείτο μέχρι το τέλος του 2014. Βάσει της διαδικασίας που του προτάθηκε ο Αργύρης Ντινόπουλος, υπήρχε η δυνατότητα οι εκλογικοί κατάλογοι να οριστικοποιούνται την ίδια ημέρα που θα προκηρύσσονταν εκλογές. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα αποκλείονταν οι «18άρηδες» από τις κάλπες, ενώ και οι διορίες για τους ετεροδημότες θα μετατίθεντο σε χρόνο πιο «κοντά» στις εκλογές.
Συμπέρασμα; Ή είναι εντελώς ανίκανος ή είναι ένας συνειδητός υπονομευτής της δημοκρατίας σε διατεταγμένη υπηρεσία που αφαιρεί 100.000 κατά τεκμήριο μη δεξιούς νέους ψηφοφόρους, μήπως και καταφέρει η Ν.Δ. και ο ίδιος να γλιτώσουν την επερχόμενη βέβαιη εκλογική τους συντριβή.

Συντάκτης : Δημήτρης Τρίμης


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *