Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Βαγγέλης Μεϊμαράκης : «Ήμουν και είμαι πάντα παρών»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνέντευξή Τύπου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. 
Έντονο παρασκήνιο υπάρχει στους κόλπους της δεξιάς παράταξης τα τελευταία 24ωρα με τους διεκδικητές της προεδρίας να κάνουν τις τελευταίες κινήσεις τους στη «σκακιέρα».
Αύριο θα καταθέσει επίσημα την υποψηφιότητά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 11.00 το πρωί τη δική του.
Πηγές από το περιβάλλον του προέδρου της Ν.Δ. ανέφεραν ότι για τον χρόνο διεξαγωγής θα αποφασίσει κατά πλειοψηφία η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.
Συνεργάτες του εξηγούσαν ότι «όταν σε πέντε ημέρες γίνεται δημοψήφισμα και σε είκοσι ημέρες εθνικές εκλογές, εμείς γιατί να μην μπορούμε να κάνουμε εσωκομματικές εκλογές μέσα σε 10-15 ημέρες» και προσέθεταν ότι «θα πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό οι εσωκομματικές εκλογές, για να αρχίσει να ξεδιπλώνεται η αντιπολιτευτική στρατηγική της Ν.Δ.».

Το πρώτο βήμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Την Τετάρτη, ο διευθυντής του γραφείου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ζήτησε και παρέλαβε από την αρμόδια διεύθυνση του κόμματος τους καταλόγους με τα μέλη της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του συνεδρίου, κίνηση που για πολλούς θεωρείται ως  το πρώτο βήμα για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.
«Όλοι όσοι έχουν κάνει δηλώσεις για υποψηφιότητες είναι φίλοι μου, τους τιμώ και πιστεύω ότι μπορούν να προσφέρουν από όποια θέση» τόνισε την Τετάρτη ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός υποψηφίων, αριθμός θα υπάρχει όταν κατατεθούν υπογραφές».
Συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. επισημαίνουν ότι θα πάρει τις αποφάσεις του με γνώμονα τη διασφάλιση της ενότητας του κόμματος. Γι' αυτό και αν θέσει υποψηφιότητα δεν θα ζητήσει υπογραφές από βουλευτές, ώστε την επόμενη μέρα να μην υπάρχουν ρωγμές στις τάξεις της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε επίσης να ενημερωθεί και για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί όσον αφορά την εκλογή του νέου προέδρου.

Κλειστά χαρτιά και ειρωνείες

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ., πάντως, προσερχόμενος στα γραφεία του κόμματος το μεσημέρι της Πέμπτης δεν προέβη σε ανακοινώσεις, αλλά περιορίστηκε σε ειρωνείες και αιχμές προς την κυβέρνηση.
Ευχήθηκε «καλό μήνα» στους κατοίκους των νησιών, στους κατοίκους της πλ. Βικτωρίας και στις ελληνικές οικογένειες, εξαπολύοντας επίθεση σε Τσίπρα-Καμμένο για τον ΦΠΑ, τους πρόσφυγες και τη φορολογία.

Μεϊμαράκη «επιλέγει» ο Ν. Κακλαμάνης

«Έχω επιλέξει να στηρίξω πολιτικά τον κ. Μεϊμαράκη.»
Το παραπάνω υπογράμμισε ο Νικήτας Κακλαμάνης, αναφερόμενος στις προσεχείς εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας και με δεδομένο ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα είναι υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος. Όπως είπε, ο κ. Μεϊμαράκης μπορεί να διασφαλίσει την ενότητα του κόμματος. 
Μιλώντας στο Βήμα FM, ο κ. Κακλαμάνης υποστήριξε ότι είναι τραγικό λάθος να χρονοτριβεί το κόμμα περιμένοντας να βρει τον «αντί-Τσίπρα» και τόνισε πως η Ν.Δ. θα πρέπει να βρει την ιδεολογική της ταυτότητα. Πιο συγκεκριμένα, είπε μεταξύ άλλων:
  • «Η Ν.Δ. δεν έχει την πολυτέλεια επί ενάμιση μήνα να είναι ακέφαλη εντός Βουλής. Πρέπει το αργότερο, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, να τελειώσουμε. Δηλαδή, είναι τραγικό λάθος να βρούμε τον αντι-Τσίπρα. Δηλαδή, τι να βρούμε; Κάποιον σαν τον Τσίπρα που να μπορεί να τον αντιμετωπίσει; Εγώ δεν θέλω αρχηγό στη Ν.Δ. κάποιον που να λέει μόνο ψέματα».
  • «Να ξεκαθαρίσουμε την ιδεολογική μας ταυτότητα. Και να υπάρξει σαφές κείμενο, πάνω σε αυτό το θέμα. Η ηγεσία που θα επιλεγεί, πρέπει να είναι ικανή, με σαφήνεια, χωρίς λαϊκισμούς, να υλοποιήσει αυτή την ιδεολογική ταυτότητα, να δημιουργήσουμε εικαστική και λεκτική ταυτότητα, ικανή να ελκύσει ξανά τους νέους. Είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν ομάδες εργασίας νέων ανθρώπων, που με φαντασία, με φρεσκάδα κι αμεσότητα, να κερδίσουν τα κοινωνικά δίκτυα».

Γεωργιάδης: Δική μου η ευθύνη αν εκλεγώ ή όχι

Την ανάγκη να αλλάξει ο τρόπος κατάθεσης υποψηφιοτήτων για την εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, μετά την ολοκλήρωση της παρούσας διαδικασίας, ώστε να γίνει πιο ανοιχτή στην κοινωνία, τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο Άδωνις Γεωργιάδης. Και εξήγησε ότι αυτό δεν αποτελεί γκρίνια, καθώς «αν δεν καταφέρω να συγκεντρώσω τις 50 υπογραφές, δεν φταίει κανένας άλλος, παρά μόνο εγώ και όχι το κόμμα μου ή κάποιος συνυποψήφιος μου».
Ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος υποστήριξε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα της Ν.Δ. δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική δύναμη της κεντροδεξιάς στη χώρα και απέδωσε την αναντιστοιχία αυτή στο ότι «η κρίση έχει δημιουργήσει πίεση στην κοινωνία και η κοινωνία βρίσκεται λόγω της πίεσης σε σύγχυση».
Αφού ανέφερε πως στη Νέα Δημοκρατία «χρειάζεται να ανοιχτούμε στην κοινωνία, τα στελέχη να είναι σε σταθερή δράση και να ενημερώνουν και να βοηθούς τους πολίτες, να μην υπάρχουν κλειστά γραφεία, να δώσουμε την ιδεολογική μάχη για να λέμε για την ιδεολογία μας», τόνισε ότι δεν εισηγείται αλλαγή ιδεολογικού προσανατολισμού του κόμματος, το οποίο «είναι κόμμα της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς».
Και σε μια προσπάθεια να δείξει ενωτικός, υποστήριξε ότι στο κόμμα κάποιοι «αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιοί» και κάποιοι «ως κεντρώοι», αλλά «όλοι μπορούν και πρέπει να πορευθούν μαζί, δεν είμαστε αντίπαλοι, συναγωνιστές είμαστε όλοι, είμαστε Ν.Δ.». ΚΑι κατέληξε πως ο ίδιος θα σεβαστεί το αποτέλεσμα, όποιο κι αν είναι.

«Οι εκλογές δεν είναι καλλιστεία»

Διαφορετική άποψη όμως όσον αφορά την ημερομηνία των εκλογών έχουν οι δύο άλλοι υποψήφιοι, όπως προκύπτει από διαρροές συνεργατών τους.
Σχολιάζοντας την τοποθέτηση των συνεργατών του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τον χρόνο διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών, κύκλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέφεραν: «Οι εκλογές δεν είναι καλλιστεία. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει τι λέμε. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν 15 Νοεμβρίου».
Αλλά και από το περιβάλλον του Απόστολου Τζιτζικώστα λένε ότι «σε κάθε περίπτωση πρέπει να δοθεί επαρκής χρόνος».


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *