Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Ζημίες €6 δισ. για την Deutsche Bank - Αναστέλλει τα μερίσματα

Μπορεί τα έσοδα της Deutsche Bank να εμφανίστηκαν αυξημένα, ωστόσο η τράπεζα ανακοίνωσε απώλειες για το τρίτο τρίμηνο του έτους. 
Ειδικότερα, τα έσοδα της γερμανικής τράπεζας από τη διαπραγμάτευση ομολόγων και νομισμάτων, το μεγαλύτερο τμήμα δραστηριοτήτων της επενδυτικής τράπεζας, ενισχύθηκαν κατά  20% και διαμορφώθηκαν στα 1,73 δισ. ευρώ για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν έσοδα 1,57 δισ. ευρώ. 
Ωστόσο, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας εμφάνισε ζημιές 6 δισ. ευρώ εξαιτίας των αυστηρότερων απαιτήσεων διότι οι αυστηρότερες απαιτήσεις για τα κεφάλαια, τα οποία μείωσαν την αξία της επενδυτικής τράπεζας, ενώ παράλληλα, αρνητικά επέδρασε και το γεγονός ότι η τράπεζα εξοικονόμησε κεφάλαια για την κάλυψη νομικού κόστους. 
Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα ο κ. συνδιευθύνων σύμβουλος John Cryan προχώρησε στην αναδιάρθρωση της διοίκησης και δήλωσε ότι αναδιοργανώνει τις δραστηριότητες διαχείρισης κεφαλαίων. Χθες η τράπεζα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αναστείλει τα μερίσματα για δύο χρόνια και να ξεκινήσει την καταβολή από τη χρήση του 2017. Αποτελεί την πρώτη αναστολή καταβολής μερίσματος από την μεταπολεμική ανασυγκρότηση της Γερμανίας. 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *